DRAMA

ZVEZDA PREMIJER LIGE JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU: Irac se satima skrivao u bunkeru u Tel Avivu, pa pobegao u Grčku!

Autor Milutin Vujičić

Slavni irski fudbaler Robi Kin, koji od ovog ljeta vodi Makabi, uspio je da pobegne iz zemlje usled oružanog sukoba.

Izvor: Profimedia

Poznati irski fudbaler Robi Kin (43) preživeo je pravi pakao u Te Avivu zbog oružanog sukoba Izraela i Palestine. Bivši fudbaler Totenhema i brojnih drugih klubova u Premijer ligi je nekoliko sati proveo u bunkeru usled napada Hamasa, prenose britanski mediji, posle čega je uspeo da "pobegne" u Grčku i spasi živu glavu.

Robi Kin je trener Makabija iz Tel Aviva i svakako je planirao da ovu nedelju provede sa svojom porodicom usled pauze zbog obaveza reprezentacija, međutim Hamas je još u petak počeo napade na Jerusalim, Tel Aviv i druge strateški važne gradove. Usled toga, Kin je morao da ode u bunker dok nije prošla opasnost, dok je u međuvremenu klub kontaktirao ambasadu Irske i pokušavao je da pomogne svom treneru da napusti zemlju.

Slavni golgeter, koji je u Premijer ligi postigao 126 golova i nalazi se na 17. mestu vječne liste strelaca, ovog ljeta je prihvatio poziv iz Makabija i to mu je zapravo prvi pravi trenerski zadatak, iako je prethodno 2017. kratko radio u Indiji gdje je i završio igračku karijeru.

U Izraelu je za sada upisao četiri pobede i remi, tako da njegov Makabi drži prvo mjesto na tabeli, dok se klub plasirao i u Konferencijsku ligu u kojoj ima pobedu i poraz u konkurenciji Genta, Zorje i Brejdablika.

Tagovi