Fudbal

RADULOVIĆ PRED LIBAN I SRBIJU: AKO PONOVIMO IGRU PRVIH 80 MINUTA IZ PODGORICE BIĆE DOBAR REZULTAT!

Autor Mirela Ljumić

Pred našom reprezentacijom je prijateljska utakmica sa Libanom koje će se igrati u četvrtak, a sve kao uvod u ključni meč kvalifikacija za Euro, onaj sa Srbijom koji će se igrati narednog utorka u Beogradu.

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Meč sa reprezentacijom Srbije u Beogradu igraće se sa početkom u 20:45h. 

Naši momci idu u Beograd sa osam bodova, dok Srbija sa deset bodova dijeli prvo mjesto sa Mađarskom. Dok u novembru dočekujemo Litvaniju Pod Goricom i gostujemo Mađarima.

"Meč u Beogradu je još jedna prilika da se predstavimo na pravi način. Čeka nas zahtjevan meč, oba tima su u igri za plasman na Euro, a siguran sam da možemo da ponovimo onih 80 minuta iz duela u Podgorici kada smo u finišu kažnjeni za promašaje. Ovog puta igra mora da bude prava 100 minuta - ako to uspijemo onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu", rekao je selektor Miodrag Radulović.

Ali prije Srbije igraju meč sa Libanom na kojem će priliku dobiti i debitanti.

"Liban je u sklopu priprema za duel sa Srbijom, šansu će dobiti igrači koji su imali manju minutažu i debitanti, a njih je trojica - golman Suad Ličina, Edvin Kuč i Slobodan Rubežić, za kojem čekamo papirologiju. Očekujem od svih ozbiljnost i angažovanost, da potvrde da su s pravom tu i ovo je još jedan test za njih i šansa da ostanu u ovoj grupi igrača", dodao je Radulović.

Stalna boljka crnogorske reprezentacije sa povredama je tu i ovoga puta.

"Viktor Đukanović se povrijedio, dok Nikola Šipčić nije sanirao povredu koju je zaradio u septembarskom okupljanju. Njih dvojica neće biti s nama, zato smo i pozvali 29 igrača za ovu akciju, jer ima igrača koji izlaze iz povreda ili ih vuku već duži period. Bio je plan da se poslije meča sa Libanom skrati spisak. Ali, to ćemo tek da vidimo", kazao je Radulović.

Bez ključnih igrača u odbrani postavlja se pitanje formacije u kojoj će se igrati.

"Imamo ideju, slična je onoj iz duela sa Srbijom u Podgorici gdje smo 80 minuta kontrolisali situaciju. Neće se bitno mijenjati ideja kako treba da igramo, samo ćemo pokušati da dobre stvari budu još bolje. Nakon dugo vremena imamo devet dana da se pripremimo, da budemo zajedno i da neke igrače odmorimo jer igraju naporno u svojim klubovima".

Sreća je da je Savić spreman da zaigra za reprezentaciju.

"Sačuvaćemo Savića nekoliko dana, a onda ćemo kako se meč sa Srbijom bude približavao i njega pripremati", istakao je Radulović

Selektor se osvrnuo i na to što u reprezentaciji Srbije neće biti Vlahovića.

"Prevashodno je cilj da se pripremimo, nikada nismo gradili sreću na tuđoj nesreći. Žao mi je što Vlahović ne igra, ali kada znamo da je on u Podgorici postigao dva gola, onda i njegov izostanak može da utiče da naš optimizam."

Pobjeda protiv Bugarske daje nadu i pokazujeda možemo mnogo.

"Takve pobjede podižu optimizam i atmosferu unutar i oko reprezentacije. Mnogo nam je značio način na koji smo slavili. Fudbal je to - negdje vam uzme, a negdje vrati - nama je uzeo u Kaunasu, dao u duelu sa veoma dobrim Bugarima. Taj trijumf je potvrda da ova ekipa može mnogo", zaključio je crnogorski selektor.

Možda ce vas zanimati