Neobično!

AFRIČKI FUDBALER RATUJE NA STRANI IZRAELA! Kapiten skinuo dres, obukao uniformu i uzeo PUŠKU! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Fudbalska karijera je prekinuta zbog rata, a Menaše Zalka odlučio je da pauzu iskoristi kako bi se priključio vojsci.

Izvor: Instagram/menashzalka15/printscreen

Fudbaler Menaše Zalka (33), prvotimac i kapiten izraelskog kluba Hapoela iz Hadere priključio se rezervnim jedinicima vojske i uskoro bi mogao da se nađe na frontu, lice u lice sa ozloglašenim ratnicima hamasa koji su prethodnih dana napali Izrael i zauzeli teritorije oko pojasa Gaze! Zalka, inače rođeni Etiopljanin, već godinama živi u Izraelu i prošao je vojničku obuku u toj zemlji!

Kada je zemlja u kojoj živi napadnuta odlučio je da se priključi vojsci, što je u potpunosti u skladu sa njegovim stavovima koje je prethodnih godina pokazivao na drupštvenim mrežama. Zalka je veliki izraelski patriota iako nije rođen u toj zemlji - zahvalan je zbog svega što je u karijeri napravio u izraelskom fudbalu, pa je zbog toga odlučio i da se stavi na raspolaganje u toku ratnog stanja.

Gotovo deset godina je Menaše Zalka povezan za izraelskom vojskom - pored fudbalske karijere čini se da je to drugi najbitniji dio njegovog života. Na njegovom Instagram profilu postoje brojne fotografije u vojnoj uniformi, sa oružjem i na vježbama koje je morao da prođe kao izraelski vojnik. Pogledajte kako to izgleda:

Zalka ima dvojno državljanstvo Izraela i Etiopije, ali je čitavu karijeru proveo u izraelskom fudbalu. Ponikao je u redovima Hapoela iz Hadere, a nakon nekoliko godina lutanja vratio se u ovaj klub i danas je jedan od najvaćnijih igrača u klubu. U redovima izraelskog prvoligaša nastupa na pozicijama zadnjeg veznog i štopera, a ove sezone igrao je na svih pet mečeva u domaćem prvenstvu, dok je na dva meča nosio i kapitensku traku.