Potpisano!

"KLINCI, OĆEMO NA FUDBAL?" Superligaš doveo najveće pojačanje u istoriji - stigao bivši reprezentativac!

Autor Dušan Ninković

Odbrtambeni igrač Jagoš Vuković u kojeg je Slavoljub Muslin imao poverenje tokom selektorskog mandata novi je fudbaler IMT-a.

Izvor: MN Press

Iako je prelazni rok u Srbiji završen, ekipa IMT-a sa Novog Beograda iskoristila je početak oktobra da dodatno ojača svoj igrački kadar proverenim fudbalerom Jagošem Vukovićem (35) koji se u srpski fudbal vraća kao slobodan igrač. Nekadašnji reprezentativac, pouzdani defanzivac i bivši štoper Zvezde novo je pojačanje tima koji je pod komandom Nebojše Jandrića jedno od najprijatnijih iznenađenje prvenstva.

Iskusni odbrambeni igrač trebalo bi da donese preko potrebno iskustvo poslednjoj liniji debitanta u Superligi - ekipi koja nakon devet odigranih mečeva ima 10 bodova i zauzima 10. mesto na tabeli. U skladu sa verovatno najvećim pojačanjem u klupskoj istoriji je i kratak video kojim je Jagoš predstavljen.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Rada, PSV-a, Vojvodine, Konjaspora, Olimpijakosa i Verone pozvao je na zajedničko igranje fudbala klince koji su na fudbalskom terenu sedeli okupljeni oko dresova njegovih bivših klubova. Oni su tada analizirali bogatu karijeru nekadašnjeg fudbalera nekoliko inostranih ekipa i razmišljali kako bi bilo dobro da baš sa Jagošem odigraju jednu partiju. Pogledajte:

Ostaje da se vidi u kakvoj je formi iskusni fudbaler koji bi u klubu sa Novog Beograda mogao i da završi bogatu karijeru. On je nakon rastanka sa Olimpijakosom početkom septembra 2019. godine napravio nekoliko meseci pauze, a zatim se priključio kineskom klubu Ćingdao. Za tu ekipu nastupao je do proleća 2022. godine, od kada je slobodan igrač.

Inače, Jagoš Vuković je svojevremeno bio reprezentativac Srbije do 19 i 21 godine i sa tim selekcijama igrao je na Evropskim prvenstvima. U seniorskoj konkurenciji zabeležio je osam nastupa za "orlove", prvo dva kod Radomira Antića, zatim većinu pod komandom Slavoljuba Muslina i na kraju je poslednji put zaigrao za Srbiju tokom mandata Mladena Krstajića.