Fudbal

ROMA U KRIZI, DEBAKL ZA MURINJA! Posvađao se sa Matićem i upao u krizu - najgori početak u karijeri!

Autor Nemanja Stanojčić

Žoze Murinjo i Roma nalaze su velikoj krizi, Đenova ih je demolirala sa čak 4:1...

Izvor: Profimedia/isabella Bonotto / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Roma je u velikoj krizi, blizu je zone ispadanja, ima smao pet bodova iz šest utakmica. Novi šamar dobila je od Đenove (4:1). Žestoko se muči u novoj sezoni, Žoze Murinjo je zbog svega toga na udaru. Pojavile su se i spekulacije u vezi potencijalnog otkaza, mada je teško očekivati da će se tako nešto dogoditi tako brzo.

Očekivano, nije imao čime da bude zadovoljan. "Loše smo počeli meč, primili smo gol već u petom minutu. Reagovali smo, izjednačili, pa se Dijego Ljorente odmah posle toga promenio i to je promenilo strukturu tima, na gore. Onda je Manćini dobio žuti karton, poništen nam je gol zbog ofsajda, a kada su dali treći gol sve je bilo gotovo", rekao je Murinjo koji je pred start sezone ostao bez Nemanje Matića.

Pričao je i o određenim igračima. "Ljudi spominju Ibanjeza i njegove velike greške, istina je da nam je dao pravu stabilnost u odbrani. Nemamo Smolinga već neko vreme i to utiče na nas. Deluje kao da u ovom momentu svaki šut ka našem golu završava u mreži. Sve ovo naravno ima uticja na ceo tim, timski duh. Moramo da radimo zajedno."

Ovo je najgori start sezone za Romu u istoriji kluba. "Najgori je početak sezone i u mojoj karijeri. Ali, treba napomenuti i da je ovo i period kad je Roma prvi put ikada igrala dva evropska finala. Imam veru u ovu ekipu i moramo da se izvučeo. Rok za transfere je istekao, ne može niko ni da dođe ni da ode i ovo je kvalitetna i sposobna grupa. Nemamo vremena da kukamo i plačemo. Vraćamo se na posao, sledeći meč takođe vredi tri poena, ne sedam ili osam, ali postaje veoma važan za nas", zaključio je Murinjo, a naredni rival biće tim Frosinonea.

BONUS VIDEO: