Problematičan

KOROMAN NIJE PRVI PUT UHAPŠEN! Sa Zvezdom uzimao titule, pa TUKAO rivale, pamte ga po POTRESU MOZGA!

Autor Nikola Lalović

Ognjen Koroman je sada uhapšen zbog nasilja nad bivšom partnerkom, a ovo mu nije prvi put da mora na sud.

Izvor: MN Press

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore Ognjen Koroman priveden je zbog verbalnog i fizičkog nasilja nad svojom nekadašnjom partnerkom, a kako se navodi u trenutku kada se to desilo on je bio i pod dejstvom alkohola.

Koromana sada čeka istraga i kazna ukoliko su saznanja "Kurira" tačna, a sve do sada je u centru pažnje bio uglavnom zbog fudbala.Imao je ozbiljnu domaću i inostranu karijeru, igrao je na Svetskom prvenstvu, stigao do Premijer lige, ali ga pamtimo i po jednom skandalu. 

SA PALA U ZVEZDU - OBILAZNICOM!

Rođen je na Palama 1978 godine, a nakon početaka u omladinskom timu Željezničara iz Sarajeva prešao je u Crvenu zvezdu. Tu nije dočekao debi jer je 1997. zaigrao za Radnički iz Kragujevca, potom za Spartak iz Subotice, a posle sjajne sezone u OFK Beogradu 2002. godine odlazi u Rusiju gde će izgraditi ozbiljnu inostranu karijeru.

Pri prelasku u Rusiju stigao je i da debituje za nacionalni tim, a nakon odlične sezone u Dinamu iz Moskve odigrao je još dve u Krilima Sovjetov, pa pola godine u Tereku iz Groznog. Sjajne igre u Rusiji, a još bolje u reprezetentaciji Srbije preporučile su ga Hariju Rednapu koji ga je doveo u Portsmut gde je na kraju odigrao jedva četiri meča, ali je stigao i do Zvezde.

Nakon neuspele epozode u Engleskoj došao je u Beograd i dve sezone sa uspehom nosio crveno-beli dres, pa je uspeo da uzme titulu i kup sa crveno-belima. Zatim je na godinu dana otišao u Južnu Koreju, pa se vratio u Crvenu zvezdu i na kraju 2013. završio karijeru u Krilima Sovjetov

Za reprezentaciju SRJ i SCG je igrao odlično, jedno vreme je bio jedan od nosilaca igre i na kraju je nastupio na Svetskom prvenstvu 2006. godine gde je odigrao dva meča. Na kraju je upisao 36 nastupa za nacionalni tim!

TUKAO TOKOM KARIJERE!

Izvor: MN Press

Tokom prvog perioda u Crvenoj zvezdi ostao je upamćen i po skandalu. On je 2009, godine u tunelu "Marakane" pretukao fudbalera Hajduka iz Kule Duška Dukića, za šta je pravosnažno osuđen 2015. godine. Dukić je zbog okršaja sa Koromanom zadobio i potres mozga, a kada je dobio izvinjenje od nekadašnjeg fudbalera crveno-belih rekao je da od tog izvinjenja "nema ništa".

ŠTA JE RADIO POSLE KARIJERE?

Izvor: MN Press

Radio je sa mlađim kategorijama u Crvenoj zvezdi Ognjen Koroman, a isprobao se i kao seniorski trener, mada mu karijera tu nije išla u željenom pravcu i smeru. Počeo je 2019. godine kao trener Žarkova odakle je otišao posle pola godine. Zatim je preuzeo Smederevo i tu nije dugo potrajao, a poslednji angažman imao je 2022. godine kao trener Tekstilca iz Dervente.

BONUS VIDEO: