Fudbal

KATASTROFA ZA HRVATSKU - KLJUČNI IGRAČ TEŠKO POVRIJEĐEN: Pod upitnikom mu je Evropsko prvenstvo!

Autor Marina Periškić

Totenhem je danas objavio da je Ivan Perišić teško povrijeđen, a to su loše vijesti i za reprezentaciju Hrvatske.

Izvor: Profimedia

Totenhem je od danas slabiji za bitnog igrača, jer je Ivan Perišić teško povređen i mora na operaciju. U pitanju je povreda prednjih ukrštenih ligamenata desnog koljena, koja je česta kod fudbalera i zahtjeva operativni zahvat, a posle njega oporavak minimum šest mjeseci. Hrvatski reprezentativac se na treningu požalio na bolove, nije imao kontakt sa loptom ni sa saigračima, saopšteno je iz kluba.

S obzirom da se radi o ozbiljnijoj povredi, prve prognoze su da bi Perišić mogao da bude van terena do kraja  takmičarske sezone. Perišić je član Totenhema od prošlog ljeta, kada su Pevci platili 10.000.000 evra Interu za obeštećenja. U dresu Totenhema odigrao je 50 mečeva u svim takmičenjima, uz upisan jedan pogodak i 14 asistencija.

Krilni fudbaler je nastupao još za Bajern, Volfsburg, Borusiju iz Dortmunda, Klub Briž i Sošo a karijeru je počeo u Hajduku iz Splita. Perišićev cilj trebalo bi da bude povratak na teren tokom proljeća, kako bi mogao da odgovori zahtjevima reprezentacije za  Evropsko prvenstvo. Hrvatska je trenutno prva u grupi D sa 10 bodova iz četiri utakmice, dok drugoplasirana Turska ima isto toliko bodova, ali i meč više. U dresu nacionalnog tima Perišić je dosad igrao 129 puta i postigao 33 pogotka. Za Hrvatsku je debitiovao u martu 2011. godine, kada je selektor bio Slaven Bilić.

 BONUS VIDEO:

Totenhem - Arsenal 5:1 (sport)
Izvor: YouTube