Borba

ZVEZDIN RIVAL NAJVEĆI FAVORIT ZA OSVAJANJE LIGE ŠAMPIONA: Evo kolike su šanse da srpski prvak PROĐE u nokaut fazu

Autor Marina Periškić

Za manje od 24 časa očekuje nas duel srpskog šampiona sa trenutno najboljim timom Evrope.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda u okviru prvog kola grupne faze gostuje aktuelnom šampionu najelitnijeg takmičenja u Evropi. Statistika Gracenote je veoma jasna ko je favorit ne samo ovog duela, već za osvajanje Lige šampiona i podizanje pehara najelitnijeg takmičenja u Evropi. Pred timom Bahara Bakara nije ni malo lak zadatak.

Ekipa Pepa Gvardiole na prvom je mestu sa 37 odsto šansi da osvoji Ligu šampiona. Već je poznato da je Siti u ovom prelaznom roku potrošio najviše sredstava i doveo velika pojačanja, kako bi uspeo da ponovi uspeh od prošle sezone. U trci za naslov prvaka nalazi se i Real Madrid 13 odsto i nemački Bajern 11 odsto, dok svi ostali klubovi imaju šest odsto ili manje procenata za favorita ovog takmičenja.

Takođe, statističari daju samo sedam odsto šansi Crvenoj zvezdi da uopšte prođe u nokaut fazu, što deluje pomalo i potcenjivački i moglo bi da motiviše fudbalere Baraka Bahara.

Prošle godine prognoze Gracenote nakon žreba postavile su Real Madrid na čelo liste sa 21 odsto, zatim Mančester siti sa 20 odsto, a na trećem mestu bio je Liverpul sa 10 odsto. Podsetimo, Mančeter siti je slavio pobedom protiv Intera iz Milana rezultatom 1:0 i tako se prvi put upisao u listu osvajača Lige šampiona.