Fudbal

MUJAN: UŽIVAM U PODGORICI

Autor Anja Rašović Izvor CdM

Stigao je posljednjeg dana prelaznog roka kao pojačanje u napadu, sa sobom donio ogromno iskustvo stečeno igrajući u Hrvatskoj, Španiji, Sloveniji, Turskoj, BiH i Vijetnamu, a nakon gotovo mjesec dana čini se da se odomaćio u plavo – bijelom klubu i gradu.

Izvor: FK Budućnost

Dvadesetosmogodišnji Tonći Mujan je uhvatio zalet pred reprezentativnu pauzu, sa dobrim radom je nastavio na mini pripremama u Beogradu i stigla je nagrada – dva gola u pobjedi nad OFK Beograd u prijateljskoj utakmici (2:0).

Prvi je spektakularan iz slobodnjaka, drugi spretan nakon kornera Ivana Novovića i udarca glavom Adnana Orahovca, piše CdM.

„Utakmica protiv OFK Beograd je bila zanimljiva, a mi smo kao ekipa ispunili ciljeve protiv dobrog protivnika na teškom terenu. Mislim da smo odigrali dobro i da djelujemo sve bolje iz utakmice u utakmicu. Dižemo se kao tim, napredujemo i to je ono najbitnije. Zadovoljan sam što sam postigao golove i nadam se da ću nastaviti da pomažem ekipi golovima, asistencija i zalaganjem na terenu“, govori Mujan nakon jučerašnjeg trijumfa nad „romantičarima“, a između današnja dva treninga.

Budućnost je u seriji od četiri pobjede zaredom (tri u prvenstvu, jedna u Kupu), sedam utakmica ne zna za poraz (šest u prvenstvu, jedna u Kupu), lider je prvenstva, plasirala se u četvrtfinale Kupa…

„Svi znamo koje su ambicije kluba – odbrana titule je prioritet. Nalazimo se u dobrom momentu, ali još ništa nismo uradili i nema zadovoljavanja. Na mini pripremama u Beogradu radimo dobro i koristimo ih na pravi način. Vjerujem da ćemo ovo zajedničko vrijeme iskoristiti da se dodatno uigramo, tako da se nadam da će produžiti aktuelni niz pobjeda”.

Kako CdM prenosi, Mujan je rođen u Šibeniku, prošao je omladinsku školu Hajduka iz Splita, kao i sve mlađe kategorije reprezentacije Hrvatske zaključno sa U19 selekcijom. I upravo preko splitskih „bilih“ se upoznao sa „plavo – bijelim“ klubom.

„Kada je Budućnost stupila u kontakt sa mnom, znao sam ko me zove i gdje idem. O Budućnosti znam još iz vremena kada je igrala kvalifikacije za Evropu protiv Hajduka 2008. godine, tada sam imao 12 – 13 godina. Znao sam da se ekipa svake godine bori za titulu, da se u klubu radi ozbiljno, dok moram da priznam – ligu nisam baš pratio“, iskren je „plavo – bijeli“ broj 11.

Sticao je iskustvo igrajući za Hajduk Split, Deportivo B, Zadar, Krško, Domžale, Umranijespor, Aluminij, Široki Brijeg i Hanoi, mijenjao gradove, države, klubove, a Podgorica i Budućnost su ga „kupili“ na brzinu.

„Budućnost je sjajna ekipa predanih momaka, atmosfera je dobra, uvijek je neka pozitivna priča… Podgoricu polako upoznajem i za početak – baš uživam“.

Tonći Mujan je debitovao dan nakon potpisa (protiv Dečića 9. septembra, 1:1), vremenom je dizao formu, izborio se za status startera, a pred dolazak u glavni grad Srbije postigao je debitantski gol – u pobjedi nad Jedinstvom u Bijelom Polju (4:1), piše CdM.

„Iskreno, zadovoljan sam kako sam odigrao i utakmicu prije, ali gol je gol – uvijek je bitan. Daje mi samopouzdanje i nadam se da ću da nastavim u tome tonu i dalje“.