Teško...

ZVEZDA NEMA ŠANSE U LIGI ŠAMPIONA! Šokantni podaci - Siti već prošao, a crveno-bijele čekaju MUKE!

Autor Dušan Ninković

Po podacima specijalizovanog sajta, Crvena zvezda je veoma daleko od nokaut faze Lige šampiona.

Izvor: MN Press

Navijači Crvene zvezde čitavog ljeta čekali su 31. avgust i žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona, a onda u samo nekoliko desetina minuta saznali sve što ih čeka u elitnom evropskom takmičenju. Aktuelni šampion Srbije takmičiće se u grupi protiv Mančester sitija, RB Lajpciga i Jang bojsa - nekome se to sviđa, a neko baš i nije oduševljen!

I dok navijači kalkulišu koliko bi bodova moglo da bude dovoljno za evropsko proljeće u nokaut fazi Ligi Evrope ili možda čak i drugo mjesto u grupi, specijalizovani sajt kaže: Ništa od toga! Analitičar Nils Mekej koji radi za "Optu" podijelio je na svom Tviter profilu njihove proračune koji govore da crveno-bijeli nemaju velike šanse da se nađu u nokaut fazi Lige šampiona!

Po njihovim podacima, Mančester siti ima čak 98,8 odsto da bude na nekoj od prve dvije pozicije, dok se i RB Lajpcig veoma dobro kotira sa 77 odsto. Ta dva tima veliki su favoriti da prođu grupu, a Opta prednost nad Zvezdom daje i Jang bojsu, iako je taj tim iz četvrtog šešira stigao u grupnu fazu! Ovako je Zvezdan Terzić reagovao na žrijeb:

Švajcarski predstavnik ima 13,6 odsto da se nađe među najboljih 16 timova u Evropi, dok su za Zvezdu te šanse svedene na 10,5 odsto. Čini se, barem prema ovim podacima, da će crveno-bele čekati izuzetno teška grupa - od svih učesnika Lige šampiona samo Kopenhagen ima manje šanse da stigne do nokaut faze!

Opta je izvukla podatke i za naredne runde, pa tako Crvena zvezda ima 2,2 odsto šanse da bude u četvrtfinalu i samo pola procenta da se nađe u polufinalu Lige šampiona. Za učešće u finalu ili osvajanje trofeja ne postoji nikakva šansa, smatra Opta nakon što je analizirala podatke i sve učesnike ovogodišnjeg Lige šampiona!

BONUS VIDEO: