POZNATO JE I TO

KOLIKO JE NOVCA ZVEZDA ZARADILA OD LIGE ŠAMPIONA? Milioni stižu na Marakanu

Autor Nemanja Stanojčić

Poznato je i koliko je novca Crvena zvezda zaradila plasmanom u Ligu šampiona.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda saznaće na žrebu imena protivnika u Ligi šampiona. Dok čeka da i zvanično dobije rivale saznala je i koliko novca dobija samim ulaskom u elitno društvo. Dobiće 23.599.000 eura. Po tome se nalazi na 26. mestu od 32 tima u ovom takmičenju. Iza su ostali Jang Bojs, Real Sosijedad, Njukasl, Union Berlin, Lens i Antverp

Na prvoj poziciji je Real Madrid koji će dobiti 52 miliona samim učešćem, iza je Bajern Minhen sa 50.887.000, a ispod te cifre od 50 miliona su ostali Barselona, Mančester siti, Atletiko Madrid, PSŽ. Primuera radi Porto će inkasirati 41.791.000 evropskih novčanica, a Inter, Milan i Lacio između šest i 10 miliona manje.

Osnovna zarada od ulaska u Ligu šampiona ove sezone je 15.640.000 eura, a srpski tim može da uveća zaradu u grupnoj fazi. Svaka pobjeda donosi dodatnih 2,8 miliona, a remi 900.000 eura. Inače, Zvezda je mogla da inkasira i još novca da su ispali Braga, Kopenhagen, Galatasaraj ili PSV. Od pomenuta četiri tima, tri su u trećem šeširu i sa njima ne može da igra, jedino bi rival mogao da bude Galatasaraj koji je u četvrtom šeširu.