BOGAMI...

SITUACIJA POSTAJE ALARMANTNA! Saudijci odveli i jednog od NAJTALENTOVANIJIH igrača, prave strašnu ligu

Autor Milutin Vujičić

Navikli smo da Saudijci odvode fudbalere koji su postigli sve što su željeli u Evropi i zanima ih novac, a sada su krenuli i po talente.

Izvor: Profimedia

Saudijska Arabija želi da promijeni "fudbalski poredak" u svijetu i počeli su tako što su formirane i poznate fudbalere privoljeli ovog ljeta ogromnim ugovorima, ali ne zaustavljaju se samo na njima. Nakon što su Nejmar, Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kante, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i brojni drugi stigli u Saudijsku Arabiju, sada se okreću i talentovanim fudbalerima i "otimaju" ih od evropskih klubova.

Sjajni španski fudbaler Gabri Vejga, koji je prošle sezone eksplodirao u Selti, nastaviće karijeru u Al Ahliju. Očekivalo se da će pojačati neki od najboljih klubova Evrope - najviše se pričalo o Napoliju, Čelsiju i Liverpulu - međutim, mladi vezista je odlučio da u 21. godini obezbijedi sebi i svojoj porodici lagodan život.

Vejga je u ugovoru imao specijalnu klauzulu po kojoj "postaje slobodan" za 40 miliona eura i to je Al Ahli ispunio, za razliku od pomenutih klubova iz Engleske i Italije koji su pokušavali da ga dobiju uz veliki popust. Očigledno, dobio je i ugovor kakav niko od Evropljana nije mogao da mu da, tako da će postati jedan od najplaćenijih španskih igrača i to igrajući fudbal daleko od najveće fudbalske scene. Bar za sada...

Prethodno je Al Ahli doveo Eduarda Mendija (Čelsi, 31), Rožera Ibanjeza (Roma, 24), Meriha Demirala (Atalanta, 25), Franka Kesija (Barselona, 26), Alana Sen-Maksimana (Njukasl, 26), Rijada Mareza (Mančester siti, 32) i Roberta Firmina (Liverpul, 31). Zbog pravila o broju stranaca, više ne mogu da ih dovode.