"Seenovala" ga

KO JE ŽENA KOJA JE ODBILA MIŠKOVIĆEV POZIV? Pobesneo i poslao joj i audio poruku: NEĆU VIŠE DA ČUJEM ZA NJU

Autor Mladen Šolak

Ona je jedna od najmoćnijih žena u regionu.

Izvor: YouTube/Gašparić Grupa

Trusno je tlo u fudbalskom Zagrebu prethodnih dana. Posle bolne eliminacije Dinama iz kvalifikacija za Ligu šampiona, golovima AEK-a u nadoknadi vremena, prvak Hrvatske smenio je trenera Igora Bišćana i doveo šefa struke velikog rivala, Rijeke, Sergeja Jakirovića. Uz niz odlazaka i dolazaka igrača u finišu prelaznog roka, čime se stvara "novi Dinamo", često je u medijima pominjano ime predsednice Uprave kluba, Vlatke Peras.

Zagrepčanka rođena 1977. godine, magistarka inženjerstva u vazdušnom saobraćaju, radi u Dinamu još od 1998. Isprva je bila zaposlena u odnosima sa javnošću, a posle toga je bila čelnica kancelarije Uprave kluba. Takođe, godinama je bila sekretarica Zdravka Mamića, čelnika Dinama koji je pravosnažno osuđen za "izvlačenje" novca iz kluba i od tada je u bekstvu u Bosni i Hercegovini. Između ostalih, i Vlatka Peras svedočila je na sudu u Osijeku u predmetu koji se vodio protiv njega 2017. godine.

Prethodnih dana, njeno ime pominjano je povodom šok-transfera trenera Rijeke u Dinamo. Prvi čovek Rijeke, Damir Mišković rekao je da je pokušao da je dobije telefonom čim je video da je zagrebački klub ozvaničio dolazak Jakirovića, ali da nije uspeo da se čuje sa njom. "Kad sam video saopštenje, nazvao sam Vlatku i nije se javila. Poslao sam joj i glasovnu poruku u kojoj sam joj kazao da ukoliko je sve ovo istina, to nije nivo jednog ozbiljnog kluba. Da li mi je odgovorila? Ma ja više za to ime ne želim čuti, oprostite", rekao je Mišković "Večernjem listu" o toj komunikaciji.

Vlatka Peras bila je dugo godina Mamićeva desna ruka, a ovako je na sudu govorila o pozajmici koju je primila od Dinama. "I ja sam uzela pozajmicu, koja mi je isplaćena u gotovini. Prvo 500.000 kuna krajem 2008, a od 2010. do 2011. podigla sam 1,6 miliouna kuna. Potpisali smo i ugovore. Nije bilo sredstava osiguranja, a rok za vraćanje bio je godinu dana, uz četiri posto kamate. Nisam vraćala u rokovima, ali sam na kraju sve vratila iz istih izvora iz kojih sam ih i pozajmila, jer ih nisam ni potrošila", govorila je Peras na suđenju.

Dok je Mamić uveliko bio u bekstvu u Bosni i Hercegovini, 2019. godine, ona je postala predsednica Uprave kluba i na toj funkciji je i dalje. "Presudili su golema čast i ponos koje sam osetila kad sam preuzela ovako važnu funkciju. Teška je i izazovna, no kad ste u ovom poslu dugo koliko sam ja, onda vam to teško i izazovno postane svakodnevica. Ovaj posao sa sobom nosi mnogo situacija koje se čine obeshrabrujućim, ali ja sam borac po karakteru i svaki put izađem jača i bogatija za novo iskustvo", rekla je ona po stupanju na funkciju.

BONUS VIDEO:

Tagovi