ŠTETA!

GUDELJ JEDINI IMAO HRABROSTI ZA PENAL! Trener imao drugog na umu, a on NIJE SMEO... Uzeo loptu i ispade tragičar!

Autor Milutin Vujičić

Nemanja Gudelj nije bio ni predviđen da šutira odlučujući penal protiv Mančester sitija, ali je za razliku od svojih saigrača imao hrabrosti.

Izvor: RTS/Screenshot

Mančester siti je osvojio Superkup Evrope pošto je u finalu pobedio Sevilju i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Sevilja je bila bolji tim u regularnom delu utakmice, vodila je 1:0, ali nije uspela da materijalizuje šanse za dupliranje vođstva i za to je skupo kažnjena. Prvo je mladi Palmer izjednačio rezultat, a zatim su usledili penali u kojima sve do poslednje serije nije bilo gotovo ni naznake promašaja.

Nažalost, odlučujući penal za "produžetak serije" promašio je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj čiji snažan šut je ostao na prečki gola koji je čuvao Ederson. Brazilac se bacio u pogrešnu stranu, ali je jednostavno udarac Gudelja bio prejak i išao je previsoko za radost "građana" u Atini.

Mnogi su se iznenadili zašto je Nemanji Gudelju poverena odgovornost u petoj seriji, uglavnom i najtežoj za igrače, a posle meča je trener Mendilibar otkrio da je upravo Srbin jedini imao hrabrosti da šutira. Da je ostao na terenu, šutirao bi argentinski fudbaler Erik Lamela, dok njegova zamena Suso - koji ne samo da je ostavio loš utisak po ulasku u igru - nego nije ni smeo da izvede šut sa "kreča" za 5:5.

"Pogrešio sam što sam izveo iz igre Erika Lamelu. Da je ostao do kraja, sigurno bi izveo penal. Pogrešio sam, jer sam mislio da bi onaj ko je ušao umesto njega mogao da izvede penal, ali nije biilo tako", kazao je trener Sevilje posle meča i time nedvosmisleno otkrio da je razočaran u Susa.

Gudelj je inače odigrao skoro perfektan meč protiv Mančester sitija i zajedno u štoperskom paru sa Badeom je potpuno "poništio" efekat Erlinga Holanda, ali nažalost pamtiće se da je tragičar. Naravno, odmah posle meča dobio je podršku devojke Anastasije.

BONUS VIDEO: