Povratak

VELIKI OBRT ZBOG MBAPEA! Tjerali ga iz Pariza, prijetili tužbama, pa se predomislili: "Pričali smo sa njim"

Autor Marina Periškić

Kilijan Mbape po svemu sudeći ostaje uz šampiona Francuske i vraća se u tim.

Izvor: Profimedia/UPI

Saga Kilijana Mbapea i PSŽ-a polako se privodi kraju. Nakon brojnih spekulacija da će mladi napadač napustiti klub, sada je sve izvesnije da će Mbape još godinu dana provesti na "Parku Prinčeva". Želja za Real Madridom se polako stišava, a Kilijan se vraća u ekipu iz koje je izbačen pošto je odbio da potpiše novi ugovor sa šampionom Francuske.

Ono što je bilo interesantno jeste da Francuz nije bio na pripremama sa klubom, kao ni u protokolu u prvom kolu Lige 1 protiv Lorijena. Posle svega toga oglasio se i pariski klub: "Posle konstruktivnih, pozitivnih razgovora između kluba Mbapea prije utakmice protiv Lorijena vraćen je u prvi tim", objavio je Pari Sen Žermen, a taj duel završen je bez pobjednika (0:0)..

Takođe, mediji javljaju da će Kilijan potpisati novi ugovor u trajanju od jedne godine sa otkupnom klauzulom prema kojoj može da ode sledećeg ljeta. Mbape je posle pet godina postao legenda kluba, dao je 212 golova, uz 98 asistencija na 260 utakmica za klub. PSŽ ukupno je potrošio oko 300 miliona eura za sada, doveo je Dembelea, Ramoša, Ernandeza, Škrinijara, Asensija, Ugartea, Lija...