In memoriam!

PREMINUO GOLMAN I FUNKCIONER PARTIZANA: Tužan dan u Humskoj - crno-beli se opraštaju od Slavka!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji golman Partizana Slavko Drljača preminuo je u subotu, saopštio je klub.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Partizan oprašta se od Slavka Drljače, nekadašnjeg golmana, a zatim zaposlenog u marketingu crno-belih i dugogodišnjeg člana raznih klupskih organa. Bivši čuvar mreže tima iz Humske preminuo je u subotu, saopšteno je na društvenim mrežama Partizana!

Drljača je bio član Partizana početkom sedamdesetih godina, ali zbog povreda koje su ga mučile na terenu nije ostavio dublji trag u klubu. Branio je na samo nekoliko prvenstvenih mečeva, a bio je i deo čuvene turneje po Centralnoj Americi, kada je Partizan odmerio snage sa reprezentacijom Meksika, ali i brojnim klubovima na američkom kontinentu. Tom prilikom je jedna od ulica nedaleko od stadiona Asteka nazvana po Partizanu, odnosno generaciji čiji je deo bio i Drljača.

Veću ulogu na golu Partizana sprečila je teška povreda kolena koji je Drljača doživeo dok je branio za Partizan protiv ekipe Santa Fe iz Kolumbije. Tada je za njega završena turneja, a crno-beli su ostali bez pouzdanog čuvara mreže koji je godinama bio u klubu.

Slavko Drljača je bio igrač Partizana dok su crno-beli dres nosili Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić, Ivan Ćurković, Vladica Kovačević, Mustafa Hasanagić, Blagoje Paunović i drugi, ali je u klubu ostao i nakon igračkih dana. Kasnije je radio u marketingu tima iz Humske, a zatim bio član Skupštine i deo Upravnog odbora crno-belih.

BONUS VIDEO: