REAKCIJA

POLICAJCI SVJEDOČILI POSLE UBISTVA NAVIJAČA! Kako su Hrvati pobjegli preko Albanije? Napravljena je ključna GREŠKA

Autor Nemanja Stanojčić

Pojavila su se i svjedočenja policajaca posle ubistva navijača u Atini.

Izvor: Profimedia

U tuči navijača Dinamo Zagreba i AEK-a u Atini život je izgubio Mihalis Kacuris (29). Huligani su uhapšeni, poznat je i glavni osumnjičeni za njegovo ubistvo, a nove informacije o celom slučaju pojavljuju se iz dana u dan. Grčki portal "NewsBomb" prenio je dešavanja sa graničnog prelaza Kakavija koji su hrvatski navijači prošli prije ulaska u Grčku, a pojavilo se i svjedočenje jednog od policajaca.

Kako se navodi u tekstu, tamošnji policajci dobili su instrukcije iz Atine da "detaljno pregledaju automobile Hrvata na granici i da ih puste ako ne nađu ništa sumnjivo." Pošto u vozilima nisu našli ništa, pustili su ih da uđu u zemlju. Zbog toga se spekuliše da su huligani palice, noževe i drugo oružje koje su koristili nabavili na drugi način. Ili su ih poslali ranije u Grčku ili su ih tamo dobili od svojih pomagača, navijača Panatinaikosa.

Posle toga je usledio haos u dijelu Nea Filadelfija gde je došlo do sukoba sa tragičnim ishodom. Jedan od policajaca je svjedočio pred sudom i otkriveno je šta je rekao. "Uočili smo sumnjivu grupu ljudi u tom kvartu oko 23 časa, pratili smo ih na udaljenosti oko 50 metara i onda je izbila tuča. Tražili smo pojačanje i snimali smo situaciju. Kada su vidjeli da dolaze veće policijske snage krenuli su da se odvajaju jedni od drugih", rekao je policajac.

Potom su se pojavili i pripadnici specijalne policije. "Stigli smo u taj dio ubrzo posle poziva i napalo nas je oko 150 hrvatskih huligana koji su nosili crnu odjeću i razne predmete. Njih je na putu ka Atini trebalo da zaustave pripadnici saobraćajne policije, ali su ih izgubili na autoputu. Prešli su granicu i izgubili smo ih. Ni Albanci nisu mogli da nam pomognu. Kada smo uočili vozila u koloni bilo je kasno. Rekao bih da je ključna greška napravljena prilikom donošenja odluke da se huligani prate sa distance", objasnio je pripadnih specijalne policije.

BONUS VIDEO: