AU!

RONALDO SE PREKRSTIO I RAZBESNEO SAUDIJCE! To je strogo ZABRANJENO - jednog fudbalera su već HAPSILI!

Autor Nemanja Stanojčić

Kristijano Ronaldo proslavio je gol na način koji se nije dopao mnogima u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Twitter/screenshot/SSC Extra1

Kristijano Ronaldo uveo je Al Nasr u finale Kupa u Saudijskoj Arabiji. Dao je gol iz penala za pobedu protiv Al Šorta i tom prilikom je razbesneo mnoge. Posle pogotka Portugalac se zatrčao ka tribini i prvo se prekrstio. Napravio je potez koji je strogo zabranjen u Arabiji. Na društvenim mrežama mnogi su upravo to komentarisali i iskazivali nezadovoljstvo.

U Arabiji, koja je muslimanska zemlja, zabranjeno je bilo kakvo javno isticanje bilo koje druge vere ili promovisanje drugih vera putem knjiga, simbola, pokazivanja krsta i sličnih obeležja. Zbog toga su i ranije nastajali problemi, mada se očekuje da će Ronaldu ipak "progledati kroz prste". Spekuliše se da će klub da obavi razgovore sa njim i da mu objasni pravila u vezi toga i da neće biti ozbiljnije sankcionisan pošto je velika zvezda.

Pre desetak godina je u Rijadu izbio skandal kada je kolumbijski fudbaler Huan Pablo Pino uhapšen sa svojom trudnom ženom. Oni su bili u šoping centru i njemu je kroz majicu virila tetovaža Isusa Hrista. Pojedinci su ga prijavili i policija je bila primorana da reaguje. O promenama navike govorio je i argentinski trener Gustavo Kostas koji je baš u tom periodu, pre desetak godina, trenirao Al Nasr. "Ne smem ništa da pokazujem u javnosti, nosim krst oko vrata u svlačionici, da ga vide na javnom mestu verovatno bi me kamenovali", rekao je tada Kostas. Stvari su se malo promenile od tada, ali je jasno da će Ronaldo morati da bude pažljiv u narednim utakmicama.

BONUS VIDEO: