Promena!

UEFA OBJAVILA NOVI TERMIN ZA AEK I DINAMO: Velika promena zbog UBISTVA navijača u Atini!

Autor Dušan Ninković

Šampioni Hrvatske i Grčke prvo će odigrati drugi meč, pa se zatim sresti u Atini.

Izvor: Profimedia

Nakon velikih nereda na ulicama Atine koje su izazvali navijači Dinama iz Zagreba i ubistva navijača AEK-a koji je iskvrario nakon uboda nožem, UEFA je donela prve velike odluke! Evropska kuća fudbala razmatrala je termine odigravanja dvomeča hrvatskog i grčkog kluba, a odlučeno je da se prvo igra revanš!

Po ranije napravljenom planu, Dinamo će 15. avgusta dočekati AEK i ono što je inače trebalo da bude revanš sada će postati prvi meč dve ekipe, dok će se o utakmici u Atini tek razgovarati. Jasno je da će meč u glavnom gradu Grčke biti odigran kasnije, ali za sada se ne zna tačan datum tog susreta - UEFA je predložila dva rešenja.

"Meč između Dinama i AEK-a u Zagrebu igraće se 15. avgusta, kako je i ranije određeno. UEFA je trenutno u komunikaciji sa oba tima, kako bi se utvrdio termin drugog meča. Odloženi prvi meč AEK-a i Dinama mogao bi da se igra u petak 18. ili u subotu 19. avgusta. Ranije utvrđeno pravilo o mečevima bez gostujućih navijača ostaje na snazi i sve previđene mere moraju biti preduzete", navodi se u saopštenju UEFA.

Tagovi