ZVANIČNO

UEFA SKRATILA SPISAK - EVO NA KOGA MOŽE PARTIZAN! Jednog rivala moraju posebno da se paze

Autor Milutin Vujičić

Iz sedišta UEFA jutros je stiglo obaveštenje da je skraćen spisak rivala Partizana u plej-ofu Konferencijske lige.

Izvor: MN Press

Partizan će danas na žrebu plej-ofa Konferencijske lige saznati svoj put za evropsku jesen, a UEFA je ovog jutra "skratila" njegov spisak rivala. Tako će Partizan, ako prvo prođe azerbejdžanski Sabah, dobiti jednog od sledećih rivala na današnjem žrebu koji počinje u 14 časova u Nionu.

  • Osasuna
  • Rapid Beč - Debrecin
  • FSCB - Nordsjiland
  • Rosenborg - Harts
  • Celje - Neman Grodno

Apsolutno je jasno da je španski predstavnik Osasuna tim "za izbegavanje", a interesantno je da su oni u poslednji čas dobili i dozvolu da se takmiče u Konferencijskoj ligi. Prvobitno su bili izbačeni zbog finansijskih zavrzlama, da bi im potom ipak bilo odobreno učešće u trećem po rangu UEFA takmičenju. Ipak, teško je reći i da su preostali timovi naivni, odnosno koga god da dobije Partizan, moraće da odigra vrhunski da bi prošao u grupnu fazu.

Možda je najviše "po meri" par Celje - Neman Grodno iz više razloga. I Slovenija i Bugarska su vrlo blizu i gostovanje ne bi bilo problematično, dok istovremeno se ne radi o najboljim timovima iz ovih zemalja i Partizan, posebno ako odigra kao protiv Voše, može i te kako da se nosi sa njima.

Podsetimo, Partizan prvo gostuje Sabahu 10. avgusta, a zatim je na svom stadionu u Humskoj domaćin 17. avgusta. Ako prođe, mečevi plej-ofa se igraju 24. i 31. avgusta.

Partizan je inače i jedini predstavnik Srbije na žrebu za Konferencijsku ligu pošto je Vojvodina odmah eliminisana, dok će danas rivale dobiti TSC u Ligi šampiona (pod uslovom da prođe Bragu, idu na boljeg iz PAO - Marsej ili PSV - Šturm) i Čukarički u plej-ofu Lige Evrope.

BONUS VIDEO:

Možda će vas zanimati

Tagovi