BURNO

TJERAJU MBAPEA I TROŠE "KAO LUDI" - PUKLI 290 MILIONA: Aktivirane još dvije bombe, stiglo DEVET pojačanja!

Autor Milutin Vujičić

PSŽ je aktivirao još dvije bombe i potpisao snažna pojačanja u napadu.

Izvor: Profimedia

Pari Sen Žermen se sprema za život bez Kilijana Mbapea, koji je izbačen iz tima, pa nastavlja da troši nemilice. Nakon što su doveli šestoricu fudbalera za "samo" 127 miliona eura, za mali novac su pokupili i Ćavija Simonsa (četiri miliona eura), da bi u prvim danima avgusta odjeknule dvije najveće bombe!

Nakon što je PSŽ aktivirao klauzulu Usmana Dembelea i doveo ga iz Barselone za 50 miliona eura, sve je dogovoreno i oko novog napadača - Gonsala Ramoša iz Benfike. U pitanju je fudbaler koji je eksplodirao prošle sezone u dresu lisabonskog tima, ostavio je sjajan utisak i na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada je zamijenio Kristijana Ronalda, dok će za njegov transfer biti plaćeno još 80 miliona eura.

Ako se na sve to doda i da je PSŽ potrošio i 28,5 miliona eura kako bi otkupio Uga Ekitikea, koji je prošlu sezonu bio na "Parku prinčeva" kao pozajmljeni igrač, dolazimo do impozantne sume od 290 miliona eura. I ko zna, nije isključeno da će Luis Enrike možda dobiti još neko pojačanje do kraja ljeta.

Prethodno su u PSŽ stigli Luka Ernandez, Milan Škrinjar, Marko Asensio, Kang-in Li i Manuel Ugarte.

Što se tiče Ramoša, napadača rođenog 2001. godine, do sada je odigrao 106 utakmica za Benfiku i postigao je 41 gol, dok se Usman Dembele vraća u Francusku posle punih sedam godina. Ponikao je u Renu, da bi preko Borusije Dortmund stigao u Barselonu u ljeto 2018. godine za 150 miliona eura. Trebalo je da bude zamjena za Nejmara, ali je razočarao i uglavom bio povređen. Tek kada je prošle sezone proigrao i ubijedio Ćavija da zaslužuje šansu, odlučio je da "podigne sidro" i ode u PSŽ (185 utakmica, 40 golova i 43 asistencije).

Od njih dvojice očekuje se da zamene učinak Kilijana Mbapea koga PSŽ svom silom pokušava da "otjera" pošto znaju da ima i tajni dogovor sa Real Madridom, po kome bi sledeće godine stigao u taj klub kao slobodan agent. PSŽ traži da ga kupe već sada i to za 250 miliona eura, čak prijete i tužbom FIFA.

Tagovi