Jača od svega!

FUDBALERKA (18) KOLABIRALA NA SVJETSKOM PRVENSTVU! Pobijedila kancer, postala junakinja, pa pala na treningu!

Autor Dušan Ninković

Nevjerovatna životna priča Linde Kaisedo iz Kolumbije, djevojke koja redovno pobjeđuje sve izazove u životu.

Izvor: Profimedia

Na svjetskom prvenstvu fudbalerki dogodila se prava  drama - reprezentativka Kolumbije, igračica Real Madrida i junakinja pobjede u prvom kolu grupne faze Linda Kaisedo (18) kolabirala je na treningu pred okršaj njene selekcije sa Njemačkom! Kompletnu situaciju snimile su kamere, pa se jasno vidi trenutak u kojem Linda traži medicinsku pomoć.

Ona je tokom trčanja krugova oko terena osjetila da nešto nije u redu i uhvatila se za grudi. Prvo je čučnula, zatim legla na leđa, a saigračice su brzo pritrčale kada su vidjele da nešto nije u redom sa zdravljem mlade saigračice. Linda, koja je nastavila da se bavi sportom i profesionalno igra fudbal nakon što je pobijedila karcinom jajnika, ubrzo je dobila neophodnu medicinsku pomoć od timskih doktora. Sadržaj na snimku je uznemirujuć i nije preporučljiv svima:

Fudbalski savez Kolumbije saopštio je kako je Linda Kaisedo veoma umorna i da je to bio razlog za njen pad na treningu. Iako ima tek 18 godina, Linda je već više od četiri godine u profesionalnom sportu - debitovala je u rodnoj zemlji sa 14 godina, prije nego što je napravila veliku pauzu u karijeri. Dijagnostifikovan joj je karcinom, morala je da prođe šest mjeseci hemoterapije i u tim trenucima je mislila kako nikada više neće imati prilike da igra.

Međutim, vratila se na teren čim je pobijedila opasnu bolest i uspjela je da napravi veliki transfer u Evropu - početkom ove godine je pojačala Real Madrid. transfer u španski klub dokaz je da je Linda Kaisedo jedna od najtalentovanijih igračica planete, a to pokazuje i njen gol u prvoj rundi protiv Južne Koreje.

BONUS VIDEO: