GOTOVO!

PETO NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI PARTIZANA! Dao 16 golova u karijeri, crno-bijeli ga platili 1,3 miliona $

Autor Milutin Vujičić

Partizan je angažovao Brazilca čija statistika nije naročito ubjedljiva, ali vjeruju u Humskoj da su "ispod radara" pronašli kapitalca za 1,3 miliona dolara.

Izvor: YouTube/JEFPRESS/Screenshot

Partizan je na korak od osmog pojačanja ovog ljeta - i to najskupljeg. Uprkos velikim finansijskim problemima crno-bijeli su pronašli napadača u Japanu i navodno su za Mateusa Saldanju platili 1.300.000 američkih dolara (1,16 miliona evra), prenosi "Telegraf". U pitanju je napadač koji bi trebalo da bude direktna zamena za Rikarda Gomeša, ali da bi ga odmijenio - moraće značajno da unaprijedi svoje brojke.

U slučaju potvrde trasnfera, Saldanja će postati jedan od najskupljih fudbalera u istoriji Partizana. Više novca je potrošeno tek na Umara Sadika (2 miliona eura), Sejdubu Sumu (1,65), Edunarda i Ljubomira Fejsu (1,2), pa će tako i očekivanja od Saldanje biti ogromna pred novu sezonu.

Saldanja je prethodnu sezonu inače proveo u Nefčiju na pozajmici, a inače je fudbaler japanskog Džef junajteda iz Čibe, za koji nastupa još od 2021. godine. Stigao je iz Bahije kao perspektivni napadač, ali je išao potom na pozajmice u Čengdu i Nefči u kojima se nije dugo zadržao. Japanci su otezali oko transfera, ali izgleda da su na kraju popustili.

Takođe, Saldanja ne može da se pohvali značajnom statistikom pošto je u dosadašnjem toku karijere na 117 utakmica postigao 16 golova i asistirao za još osam iod njega se možda više očekuje da igra leđima. Takvog fudbalera je doduše Partizan već doveo u ovom prelaznom roku pošto je prije nekoliko dana potpisan ugovor sa Nemanjom NIkolićem, povratnikom u Humsku, dok u timu ima još i Andriju Pavlovića.

Podsjetimo, tokom ljeta u Partizan su stigli Aleksandar Jovanović, Nikola Antić, Nemanja Nikolić, Ksander Severina, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute i Aldo Kalulu dok su otišli Rikardo Gomeš, Igor Vujačić, Vanja Vlahović, Slobodan Urošević, Patrik Andrade, Hamidu Traore, Ljubomir Fejsa i Andres Kolorado.

BONUS VIDEO: