BOGAMI...

ODBIJEN NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI SPORTA! Lebron i Janis trljali oči, a Mbape rekao NE - zna se i zašto

Autor Milutin Vujičić

Kilijan Mbape je istrajan u odluci da postane novi fudbaler Real Madrida, šta god to značilo za sledeću sezonu.

Izvor: Profimedia

Francuski napadač Kilijan Mbape odbio je najveći ugovor u istoriji fudbala i (za sada) neće pojačati Al Hilal. Sve pominjaniji klub iz Saudijske Arabije pokušao je da iskoristi novu krizu u odnosima Mbapea i Pari Sen Žermena tako da je "svecima" ponudio 300 miliona eura za njihovog najboljeg igrača, što je prihvaćeno. Jednostavno, PSŽ vidi da Mbape neće produžiti ugovor koji ističe sledećeg ljeta i zato su riješili da ga prodaju ovog ljeta, pa makar i Saudijcima.

Tek nakon toga su počeli pregovori Al Hilala i Mbapea i fudbaleru je ponuđeno 200 miliona eura godišnje, uz još 700 miliona eura za "prava na imidž", međutim nakon nekoliko dana razmišljanja - napadač Pari Sen Žermena se zahvalio. Da li je to definitivno "ne" ili još diže svoju cijenu, saznaćemo u naredni danima...

Znamo samo da je to bio potencijalno najveći ugovor u istoriji fudbala i da je Mbape rekao "ne", dok su mu se javljali i drugi poznati sportisti poput Janisa Adetokunba i Lebrona Džejmsa uz poruku da bi oni to prihvatili bez razmišljanja. Razlika je ipak u tome što Mbape ima tek 25 godina i na vrhuncu je svoje karijere, a san mu je da zaigra za Real Madrid sa kojim navodno ima već usmeni dogovor za sledeće ljeto i zato ovo radi Parižanima.

Smatra se da neće produžiti ugovor kako bi u ljeto 2024. godine potpisao kao slobodan agent za Real Madrid, čemu u prilog ide i to što "kraljevski klub" posle odlaska Karima Benzeme nije doveo zamenu. S druge strane PSŽ je prozreo tu namjeru i postavio je ultimatum Mbapeu: ili ideš ovog ljeta ili produžavaš ugovor. Za sada to ignoriše iako je izbačen iz tima.

BONUS VIDEO: