Fudbal

"TERZIĆ JE UVREDIO EVROLIGU!" Amerikanac mu odgovorio sa samo dve reči!

Autor Mladen Šolak

Čuveni as kratko komentarisao izjavu direktora Zvezde o košarci i Evroligi

Izvor: MN Press

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je veoma oštro o Evroligi, nazvavši je "drugorazrednim takmičenjem", kao i o košarci u celini. Na njegovu izjavu koja je odjeknula Evropom reagovao je poznati košarkaš Monaka, Majk Džejms, napisavši na društvenoj mreži samo dve reči - "O Bože...". Takođe, specijalizovani košarkaški portali prethodno su zaključili da je Terzić "uvredio takmičenje".

Terzić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je nepotrebno i nemoguće porediti Evroligu i Ligu šampiona, kao i fudbal i košarku, za koju je rekao da je ozbiljno igraju u samo četiri države u Evropi, uključujući Srbiju. Takođe, ukazao je na to da u Evroligi timovi igraju protiv Barselone i Reala, koji su duplo skuplji od naših timova, dok u Ligi šampiona Zvezda ima 20 puta jeftiniji sastav od tih velikana.

"Ono što je Liga šampiona u fudbalu, to je NBA liga u košarci. Svi najbolji fudbaleri su u Ligi šampiona. Bez obzira na moju ljubav prema košarci, predsednik sam i SD Crvena zvezda, ali ne mogu se porediti fudbal i košarka. Fudbal se igra na celom svetu. Nije za poređenje", rekao je između ostalog Terzić.

Direktor Zvezde je govorio o Evroligi kad je bio upitan za ogromnu razliku u nagradama dva takmičenja, jer se očekuje da crveno-beli u Ligi šampiona ove sezone zarade više od 30 miliona evra. Istovremeno, košarkaška sekcija Real Madrida je osvajanjem takmičenja u takmičarskoj 2022/23 zaradila samo 1,75 miliona evra.

"Vi ste sa 30 miliona evra u košarci šampioni Evrope, u fudbalu sa 35 ne možete da priđete Ligi konferencija. Nije za poređenje. Kad u košarci igrate protiv Reala i Barselone, igrate protiv timova sa duplo većim budžetom. U fudbalu oni imaju 20 puta veći budžet", zaključio je Terzić.