Fudbal

KRISTIJANO ZAGRLIO MMA DIVA I NALAKIRAO NOKTE: Ne, nije zbog mode, razlog za to je logičan!

Autor Nikola Lalović

Zašto Kristijano Ronaldo lakira nokte na nogama? Odgovor je jednostavan i logičan!

Izvor: Instagram/francisngannou

Kristijano Ronaldo je imao zanimljiv susret u Rijadu, gdje ga je posjetio jedan od najboljih MMA boraca sadašnjice Frensis Nganu. Kamerunac se družio sa jednim od najboljih fudbalera današnjice, a kada je na instagramu izbacio slike jedan detalj je privukao pažnju mnogih. 

Dok je Nganu bio u patikama Kristijano je vrijeme provodio u papučama i vidjelo se da su mu nokti nalakirani crnom bojom. Mnogi su se zapitali da li je to još jedan modni ispad čuvenog Portugalca, ali to nije bio slučaj. 

Zapravo je razlog za to medicinske i sportske prirode! Lakiranjem nokti postaju jači i manje pucaju, a fudbalerima se usled jakih startova, pa čak i nekada kada jako šutnu loptu, dešava da nokti pucaju, Da bi spriječili bol i dalje komplikacije mnogi fudbaleri sada lakiraju nokte, a takođe razlog za to su i bakterije.

Pošto fudbaleri mnogo vremena provode na treninzima u obući, a tokom napora im se noge znoje, to umije da dovede do pojave gljivica i raznih bakterija na nogama. Lak sprječava da se gljivice i bakterije stvaraju na noktima i ispod noktiju i sada mnogo vrhunskih sportista lakira nokte kako bi spriječili takve neprijatnosti. 

BONUS VIDEO: