Fudbal

ON JE PARTIZANOVA BOMBA! Crno-bijeli "očerupali" Francuze, u Humsku za džabe dolazi bivši igrač Liona!

Autor Mladen Šolak

Crno-bijeli će uskoro ozvaničiti veliki potpis!

Izvor: Profimedia

Reprezentativac Konga Aldo Kalulu (27) novi je fudbaler Partizana, piše "Telegraf". Ofanzivni vezista stiže iz francuske druge lige, iz Sošoa, koji mu je dao "čiste papire" zbog administrativnog propusta kluba i nepodnošenja garancije za budžet. Zbog toga je Sošo prebačen u treću ligu, a prije Kanutea je put od Sošoa do Partizana prešao i Frenk Kanute, koji je ranije ovog ljeta pojačao crno-bijele i preporučio nadređenima u Humskoj da dovedu Kalulua.

Novi igrač Partizana prošao je omladinsku školu Liona, u kojem je postao profesionalac. Odlazio je na pozamice u Ren i Sošo, tri godine je potom bio član Bazela koji ga u jednoj sezoni pozajmio Svonsiju, pa Kalulu stiže i sa iskustvom nastupa u Čempionšipu. Posle toga se vratio u Sošo i bio njegov član tri godine, do ovog ljeta, kada će zadužiti crno-bijelu opremu.

Kalulu je rođen u Francuskoj i nastupao je za omladinsku reprezentaciju "trikolora", a njegov rođeni brat Pjer Kalulu (23) je defanzivac Milana već tri godine. Ovim potpisom, crno-bijeli će uraditi veliki posao kada je u pitanju formiranje tima Igora Duljaja i po svemu sudeći sve će biti ozvaničeno prije početka sezone Superlige krajem jula.

Partizan je ovog ljeta doveo pojačanja u svim linijama - počev od napada i dolaska Nemanje Nikolića, preko veznog reda i potpisa Frenka Kanutea i Aleksandra Šćekića. Stigao je i novi golman Aleksandar Jovanović, defanzivac Nikola Antić, a sigurno je da će biti još pojačanja, počev od odbrane.