Fudbal

FUDBALER PLAKAO U SUDU, PA REKAO SAMO JEDNU REČ! Presuđeno šampionu sveta - šta se zaista dogodilo u njegovoj vili?

Autor Mladen Šolak

Konačno je donesena presuda o optužbama na račun asa Mančester sitija

Izvor: Twitter/City_Chief ·

Bivši fudbaler Mančester sitija i reprezentacije Francuske Benžaman Mendi (28) oslobođen je optužbi za silovanje i silovanje u pokušaju. On je u Engleskoj bio optužen i suđen zbog navoda da je u svom domu od četiri miliona funti pokušao da napravi zločin prema dve devojke (jedne od 29, a druge od 24 godine) a sada je posle odluke suda slobodan čovek. Doduše, on više nije igrač Sitija, jer mu je ugovor istekao, a poslednju utakmicu odigrao je pre skoro dve godine, u avgustu 2021.

On je slušajući presudu plakao i zahvaljivao Bogu. Ispred sudnice je rekao samo arapsku reč "Elhamdulilah", koja u prevodi znači "Hvala Bogu" ili "Sva zahvalnost pripada Bogu". Na taj način završen je proces započet pre tri godine, policijskom istragom koja je izazvala pažnju širom sveta. A evo šta se tada dogodilo.

Mendi je prvi put sreo navodnu žrtvu u Barseloni, u oktobru 2017. godine, kada je postala "intimna" sa njegovim prijateljem, francuskim fudbalerom Dijakom Fofanom (28), koji je svojevremeno igrao za Nicu, treći tim Monaka, Avr, kao i za mlade selekcije reprezentacije. Ta devojka je ostala u kontaktu sa Fofanom i dogovorili su se da se 2018. sretnu u Mendijevom domu. Svo troje su u Mančesteru izašli u provod, a navedena devojka je odsela te noći u svojoj sobi na Mendijevom imanju.

Pred nadležnima, ona je tvrdila da je Mendi imao "izraz predatora', da je ušao u njenu sobu sledećeg jutra i da je bio samo u boksericama dok se ona tuširala. Tvrdila je da je Mendi potom pokušao da je siluje, iako je ona sve vreme tvrdila 'prestani' na francuskom jeziku. Dalje, ona je poroti rekla da je posle svega ostala u šoku i da je prilikom bega javila prijateljici da ju je Mendi se*sualno uznemiravao. Sa druge strane, Mendi je tvrdio da je ona flertovala sa njim pre incidenta i da je među njima postojao obostrani pristanak na se**ualno dodirivanje. "Ni u jednom trenutku je nisam primoravao, niti sam je vukao na krevet". Mendi je tvrdio da je ta žena postala 'uznemirena' kada joj je rekao da mu je Fofana dao pristanak da spava sa njom.

Druga žena koja je optužila Mendija došla je sa njim u njegovu kuću u oktobru 2020, nakon što su bili u jednom baru u Mančesteru. On joj je u svom domu oteo mobilni telefon kad ju je optužio da je uslikala fotografiju koja bi mogla da bude objavljena na društvenim mrežama i zbog koje bi mogao da uđe u problem usled kršenja anti-korona mera. Mendi je rekao da je pogledao "intimne" fotografije te žene i da ih je gledao dok ga je pratila na putu ka njegovoj spavaćoj sobi, čija su se vrata zaključala za njom čim je kročila i mogla su da se otvore samo bezbednosnom šifrom.

Navodno joj je rekao da se skine ako želi telefon nazad, a onda ga je bacio na krevet. Ona je ostala u donjem vešu i rekla je sudu da je Mendi stao iza nje dok je pokušala da dohvati mobilni i da je tada silovao, iako je ponavljala da ne želi da ima se*s sa njim. Prema njenim rečima, sve je završeno kada je uspela da sedne na krevet. U tom trenutku fudbaler ju je optužio da je "previše stidljiva", pa je na to ljutito dodao: "U redu, imao sam se*s sa 10.000 žena".

Mendi je na to tvrdio da je ta žena svojevoljno otišla u njegovu sobu, gde su imali oralni se*s na koji su oboje pristali. Takođe, fudbaler je tvrdio da ona nije htela da dalje imaju odnose, ali da je pristala da ostanu u prisnom kontaktu. Takođe, tvrdi i da je nije primoravao ni na šta.

Benžaman Mendi bio je deo francuske reprezentacije koja je 2018. postala prvak sveta u Rusiji i paralelno sa nastupima za "trikolore" još od 2009. godine izgradio je zavidnu klupsku karijeru, nastupajući za Olimpik Marsej, Monako i Mančester siti. Da li će i dalje imati budućnost u fudbalu?

BONUS VIDEO: