IN MEMORIAM

PREMINUO LEGENDARNI LUIS SUAREZ: Bolest je bila jača, cijeli svijet se oprašta od velikog majstora

Autor Nemanja Stanojčić

Čuveni španski fudbaler i trener Luis Suarez je preminuo u 88. godini.

Izvor: YouTube/screenshot/tg2Storie

Luis Suarez Miramontes (88) je preminuo. Legendarni španski fudbaler, dobitnik Zlatne lopte i čovjek koji je ostavio ogroman trag u ovom sportu je umro posle kraće bolesti. Mnoge bitke tokom karijere je dobijao, nažalost onu najvažniju, životnu, nije uspio...

Suarez je karijeru započeo u Deportivo La Korunji, posle toga je šest godina proveo u Barseloni, pa devet u Interu iz Milana. Završio je karijeru u Sampdoriji. Za reprezentaciju Španije odigrao je 32 meča i od 1973. godine prešao je u trenerske vode.

Prvo je kao trener vodio Đenovu, pa Inter, onda Kaljari, SPal, Komo, Deportivo i Albasete, dok se u Inter vraćao još dva puta. Osam godina vodio je mladu reprezentaciju Španije (1981. do 1989. godine), pa je preuzeo seniorski tim. Osvojio je Zlatnu loptu 1960 godine kada je nosio dres Barselone. Sa Barsom i Interom osvojio je veliki broj trofeja, a 2008. godine dobio je i "Zlatno stopalo", posebno priznanje koje je izloženo ispred jednog hotela u Monaku. Njegov otisak stopala se baš tu nalazi.

Luis Suarez Miramontes
Izvor: YouTue/BarbosaFutbolVideos