Stigao!

PARTIZAN DOVEO PETO LJETNJE POJAČANJE! Duljaj napravio potpuni REMONT u Humskoj - ovakav igrač mu je neophodan!

Autor Dušan Ninković

U novu sezonu će Partizan ući sa potpuno remontovanim defanzivnim dijelom veznog reda, jer je Kanuta stigao u klub.

Izvor: Instagram/franck_kanoutee30/printscreen

Partizan nastavlja sa pojačanjima - u Humsku je stigao Frenk Kanute (24), dosadašnji igrač Serkl Briža u Belgiji! Defanzivni vezni je peto ljetnje pojačanje crno-bijelih, a prie njega su u klub stigli igrači u svim linijama tima. Aleksandar Jovanović je novi golman Partizana, Nikola Antić će mijenjati Slobodana Uroševića, a u Humsku su se vratili vezni fudbaler Aleksandar Šćekić i napadač Nemanja "Taki" Nikolić.

Upravo će uz Aleksandra Šćekića u narednoj sezoni igrati Kanute, od kojeg čelnici Partizana imaju velika očekivanja. On nastupa na mjestu centralnog veznog, a trebalo bi da "popuni" rupu nastalu odlascima Andresa Kolorada, Patrika Andradea i Hamidua Traorea.

Kanute je prošao mlađe selekcije Juventusa, ali je prvi profesionalni ugovor potpisao u Peskari 2017. godine, gdje je odigrao 17 mečeva, a zatim otišao na pozajmice u Askoli i Kozencu, nakon čega njegov ugovor otkupljuje Serkl Briž. Prethodnu sezonu proveo je u Francuskoj, gdje je kao pozajmljeni igrač nastupao za Sošo u tamošnjoj drugoj ligi. Debitovao je 2020. godine u A selekciji Senegala, za koju je upisao dva nastupa.

Kanute je potpisao ugovor sa Partizanom na tri godine i nosiće dres sa brojem osam. Konkurencija za mjesto u defanzivnom dijelu veznog reda biće mu Aleksandar Šćekić, Kristijan Belić i mladi Mateja Stjepanović koji je nedavno priključen seniorskom timu kluba iz Humske.

BONUS VIDEO: