Šokantno!

SA HRVATSKOM IGRAO FINALE MUNDIJALA, ITALIJANI MISLE DA JE SRBIN: Nestvarna greška čuvenog lista - ovome se nije nadao!

Autor Dušan Ninković

Vezni fudbaler Marcelo Brozović koji gotovo deceniju igra u Italiji doživeo da jedan od najvažnijih medija u zemlji ne zna čiji pasoš ima.

Izvor: Youtube/Prime Video Sport IT/printscreen

Prethodnih dana jedna od najvažnijih tema u svjetskom fudbalu - barem što se tiče transfera - jeste odlazak hrvatskog fudbalera Marcela Brozovića u Al Nasr. Djelovalo je da je transfer dogovoren, zatim da je sve propalo, pa ponovo da se došlo do rješenja... U ovom trenutku sve stoji jer Saudijci pokušavaju da promijene uslove pod kojima je dogovor postignut, a za to vrijeme se Italijani blamiraju jer reprezentativca Hrvatske nazivaju Srbinom!

U uglednom dnevnom listu "Korijere delo Sport" navedeno je kako je srpski fudbaler veznog reda već dogovorio lične uslove sa timom za koji nastupa Kristijano Ronaldo. Očigledno su dobro upućeni u dešavanja oko transfera jer se Marcelo stvarno dogovorio sa Al Nasrom, ali su promašili nacionalnost fudbalera koji je svjetski poznat, godinama igra u italiji i ima dva mundijalska polufinala sa Hrvatskom!

"Neverovatno, ali istinito. Pregovori oko transfera Marcela Brozovića u Al Nasr su ponovo stopirani. Srpski vezni fudbaler postigao je dogovor sa klubom iz Saudijske Arabije i lekarski pregledi zakazani su pred potpis ugovora", navodi se u djelu teksta gdje je Korijere djelo Sport napravio veliku grešku.

nače, Marcelo Brozović je rođeni Zagrepčanin i preko Hrvatskog Dragovoljca i Lokotive stigao je do Dinama u kojem se afirmisao tokom tri seniorske sezone. Uslijedio je transfer u Inter za koji nastupa već osam godina, a za razliku od nekih drugih hrvatskih fudbalera poput Danijela Subašića i Luke Modrića on nema nikakvo srpsko porijeklo. U tekstu italijanskog lista napravljena je očigledna greška.