INTERESANTNO

SUPERTALENTOVANI FUDBALER IPAK MOŽE DA IGRA ZA SRBIJU! Piksi dobio dobru vest, a Crvena zvezda ga hoće za Ligu šampiona!

Autor Nemanja Stanojčić

Darian Maleš ipak može da igra za reprezentaciju Srbije, a traži ga i Crvena zvezda.

Izvor: Profimedia

Darian Maleš (22) ipak bi mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije, ukoliko to budu želele obe strane. Pre nekoliko dana pojavile su se informacije da je izgubio to pravo jer je igrao za mladu reprezentaciju Švajcarske. Međutim, pravilo FIFA je komplikovano i nije u potpunosti jasno, pa tako švajcaski mediji tvrde da još može da bira reprezentaciju.

Razlog navodno leži u činjenici da ima i srpski pasoš i da nije debitovao za seniorski tim. To znači da bi u teoriji mogao da krene stopama Lazara Samardžića. "Osećam se prijatno u reprezentaciji Švajcarske i u samoj Švajcarskoj. Ovde sam išao u školu, prijatelji su mi odavde. U isto vreme ne želim i nikada neću da krijem da sam ponosan na svoje korene. To niko ne može da mi uzme. Volim da igram za nacionalni tim Švajcarske, ali videćemo šta će biti u budućnosti", poručio je Maleš u razgovoru za švajcarski portal "20min".

On je bio na pozajmici u Bazelu, dao je 11 golova, imao 17 asistencija, ali će se vratiti u Inter iz Milana, jer ima ugovor do juna 2025. godine. "Bazel nije aktivirao opciju kupovine. I dalje imam stan u tom gradu. Odigrali smo mnogo utakmica, više nego bilo koji drugi tim u Evropi. Nije bilo lako i ponosan sam što sam odigrao celu sezonu bez problema. Moje telo je spremno", rekao je Maleš.

Kako navodi "Kurir" tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin raspitivao se za Maleša u Interu. Čelnici kluba žele da sklope tim za Ligu šampiona već u julu i nije isključena opcija pozajmice sa pravom otkupa. Adut za to mogla bi da bude i činjenica da Maleš navija za crveno-bele i da je to i sam priznao u jednom od ranijih intervjua.

BONUS VIDEO:

Darian Maleš
Izvor: YouTube/TV Arena sport