Ko će?!

PARTIZAN IMA STRAŠAN PROBLEM PRED NOVU SEZONU: Najbolji otišao, bombe nisu eksplodirale - Duljaju HITNO treba pojačanje!

Autor Dušan Ninković

Čini se da je Partizan trenutno bez rješenja u napadu, a Igor Duljaj mora da dobije kvalitetnog igrača i golgetera pre početka sezone.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana trenutno se pripremaju za sezonu koja bi mogla da bude puna izazova, a pitanje da li je klub na početku ljeta uradio dovoljno! Nakon razočaravajuće sezone u kojoj je Superligu završio na četvrtoj poziciji, a takmičenje u Kupu Srbije još tokom jeseni protiv drugoligaša, timu iz Humske bio je potreban rez - čini se da je u ovom trenutku "problem" i pozicija na kojoj nije škripalo pre nekoliko nedelja.

Igor Duljaj se prihvatio veoma teškog posla, a situacija sa napadačima koje trenutno ima na raspolaganju uopšte mu ne ide na ruku. Partizan je prodao najboljeg fudbalera Rikarda Gomeša, utihnule su glasine o bombastičnim pojačanjima, a opcije koje mladi trener ima u napadu jednostavno nisu dovoljno dobri da bi se crno-beli umešali u borbu za titulu.

Nego, da krenemo redom, još od finiša prethodne sezone!

VELIKA OČEKIVANJA - NAJAVLJENI NISU STIGLI!

Kao i svakog proleća, u trenucima kada se bliži kraj fudbalske sezone u Evropi, počinje glasnije da se šuška o novoj romansi Partizana i Stevana Jovetića. Reprezentativac Crne Gore je prethodnih godina često ljeta čekao bez potpisanog ugovora, ali nikada nije došlo do potpisivanja ugovora i povratka u Humsku, koju je napustio 2008. godine. 

Izvor: MN Press

Bivši fudbaler Fiorentine, Mančester sitija, Intera, Sevilje i Monaka završio je dvogodišnji ugovor sa Hertom iz Berlina, što je navijačima Partizana bio dovoljan znak. Nadali su se da bi "Pujo" mogao opet da obuče crno-bijeli dres, ali je sada sve tiša priča o tom dogovoru. Slično je i sa Urošem Đurđevićem, koji je na kraju sezone potpuno neočekivano lansiran kao potencijalno pojačanje!

Šampion Srbije sa Partizanom u legendarnoj sezoni kada je poslednji put osvojena titula pojavio se u Beogradu, gledao košarkašku sekciju crno-bijelih i privukao pažnju... Komentarisao je to i Miloš Vazura, pomenuta je pozajmica iz Španije! Ponovo ništa, prošlo je gotovo mjesec dana od izjave direktora i nove informacije o tom transferu nisu stigle do javnosti.

OTIŠAO NAJBOLJI!

Za to vrijeme, Partizan je imao samo "izlazni" transfer. Rikardo Gomeš je napunio klupsku kasu po drugi put u karijeri, sada zbog odlaska u Katar. Zaplakao je na rastanku, a moglo bi da se zaplače i u Humskoj kada se pogleda šta je tokom prethodne dvije godine napadač donio klubu. 

Gomeš je u dvije uzastopne sezone bio najbolji strijelac Superlige i pravi lider u napadu. Ono što mu nije uspelo u prvom mandatu - da bude prvi golgeter šampionata - dva puta je uradio kada se vratio. Uz to, bilo je tu i evropskih pogodaka koji su donosili radost crno-belima, ali i rekorda koji će se pamtiti. U finišu prethodne sezone prestigao je El Fardua Bena i postao najefikasniji stranac u srpskom fudbalu.

Ukupno, Rikardo Gomeš je odigrao 151 meč za Partizan, uz 92 postignuta gola! Za igrača koji ima 31 godinu crno-beli su zaradili sasvim pristojnih 1.500.000 evra, ali treba imati u vidu i da im je neophodna zamena za najubojitijeg igrača koji je prethodne sezone nosio crno-beli dres. Kako to rešiti, osim kupovinom...

ŠTA JE OSTALO IGORU DULJAJU?

Partizan je pripremama za novu sezonu seniorskom timu priključio mladog napadača Milana Aleksića, ali situacija u kojoj se klub nalazi ne obećava veliku minutažu kada počnu borbe za bodove. Sa druge strane, Duljaj u ovom trenutku na raspolaganju ima samo dvojicu igrača koji se dobro snalaze kada su najistureniji - Andriju Pavlovića i Sameda Baždara, koji ipak više voli da igra u tandemu sa još jednim napadačem. 

Izvor: MN Press

Pavlović je nekadašnji fudbaler Čukaričkog i svojevremeno povremeni reprezentativac Srbije, ali su povrede uzele već mnogo napadaču pred kojim je bila lijepa karijera. Preko Kopenhagena, Austrije iz Beča i Brondbija vratio se u srpski fudbal, gde još pokušava da pronađe sebe - na 24 meča u dresu Partizana postigao je samo dva pogotka i teško je zamisliti da bi mogao da bude prva opcija.

Sa druge strane, Samed Baždar je već dve godine prvotimac, ali ni njegove brojke nisu impresivne - 43 meča u seniorskom timu, četiri postignuta gola i tri upisane asistencije. Zanimljivo, kao i Pavlović, kompletan učinak ostvario je u Superligi. Partizanu će ovog ljeta, ipak, biti potrebni golovi i na međunarodnoj sceni. neko će morati da ih postigni kako bi tim Igora Duljaja preskočio dvije prepreke i stigao u grupnu fazu Konferencijske lige.

BONUS VIDEO: