Popularnost!

IMA ČETIRI GODINE I 1.400.000 PRATILACA NA INSTAGRAMU: Mančester siti osvajao titule, a sin poznatog fudbalera dominirao

Autor Dušan Ninković

Dečak čiji je tata već godina fudbaler engleskog i evropskog šampiona sada je hit na Instagramu.

Izvor: Profimedia/AP | Dutch Height | MAURICE OF STONE /ANP/Sipa USA

Fudbaleri Mančester sitija su u nedavno završenoj sezoni osvojili triplu krunu, a kao jedan od heroja njihovog slavlja pojavljivao se Roni Foden (4). Sin krilnog fudbalera Fila Fodena postao je dobar drugar sa prvotimcima "Građana" i bio je veoma opušten dok su oni proslavljali najveće uspehe u gotovo vek i po dugoj klupskoj istoriji. Zbog toga su ga zavoleli i navijači, pa je postao hit na društvenim mrežama.

Roditelji Ronija Fodena napravili su mu nalog na društvenoj mreži Instagram (i za sada ga oni vode), a za manje od 24 časa preko milion ljudi prati taj profil! Zapravo, samo su dve fotografije na kojima je sa svojim ocem bile dovoljne da ljubitelji fudbala masovno zaprate dečaka koji je popularnost stekao tokom šampionskih proslava.

Pojavljivanje na šampionskim ceremonijama u društvu svog oca, slavlje sa Erlingom Holandom nakon osvajanja Lige šampiona, prijateljstvo sa Serhijom Aguerom i slične situacije iz života ovog četvrtogodišnjaka izuzetno su zanimljivi navijačima širom sveta. Pored onih iz Engleske, Roni ima ogromnu bazu fanova u Južnoj Americi - odakle vuče njegov nadimak "El Wey", što bi na srpski moglo da se prevede kao "Druže".

Za sada nalog ovog dečaka prati 1.400.000 ljudi, a na njemu su samo dve fotografije. Na prvoj je na ramenima svog oca nakon što je Mančester siti osvojio Ligu šampiona prvi put u istoriji, a na drugoj pozira ispred Fila Fodena i penzionisanog Serhija Aguera. Sa kim se sve slikao u finišu ove sezone, deluje da će profil tek da pokida na Instagramu.