Završeno!

E, ON JE STVARNO TRANSFER BOMBA! Igraće sa Kristijanom Ronaldom i postati NAJPLAĆENIJI sportista Hrvatske!

Autor Dušan Ninković

Vezni fudbaler Marcelo Brozović prihvatio ponudu da se preseli u Saudijsku Arabiju!

Izvor: Profimedia

Mediji iz Hrvatske prenose da je sve gotovo - Marcelo Brozović (30) će postati saigrač Kristijala Ronalda u Saudijskoj Arabiji. Po njihovim informacijama, Inter će zaraditi 23 miliona eura od ovog transfera, a vezni fudbaler će imati godišnju platu od čak 20 miliona eura! Po tom parametru biće najplaćeniji hrvatski sportista.

Iako još nije u godinama kada se karijera bliži kraju, hrvatski fudbaler je odlučio da ne propusti unosnu ponudu koja je stigla na njegovu i adresu njegovog kluba. Odlazi u sve jaču ligu Saudijske Arabije, a na mečevima tamošnjeg prvenstva vodiće borbu protiv nekih veoma zvučnih imena jer su samo u poslednjih nekoliko dana kofere za Bliski Istok spakovali Karim Benzema, Ruben Neveš, Ngolo Kante...

Brozović je ponikao u Hrvatskom Dragovoljcu, a nakon igranja za Lokomotivu i Dinamo iz Zagreba čak osam sezona je nosio dres Intera za koji je nastupio 330 puta. Tim iz Milana bio je  jedini inostrani klub u karijeri hrvatskog veznog fudbalera, iako su brojne ponude postojale kada je on u pitanje. Do prije samo nekoliko dana Barselona ga je silno željela u svojim redovima, ali Španci nikako nisu mogli da pariraju ponudi iz Saudijske Arabije.

Brozović je svojevremeno osvajao trofeje u hrvatskom fudbalu sa ekipom Dinama, dok je sa Interom u Italiji osvojio pet pehara, uz finala Lige Evrope i Lige šampiona. Najveće uspjehe u reprezentativnom fudbalu imao je na Mundijalima - 2018. godine finale i poraz protiv Francuske, a 2022. godine treće mjesto nakon pobjede nad Marokom. Dres "Vatrenih" oblačio je 87 puta, uz sedam pogodaka.