Auh!

MOLIO DOKTORA DA MU AMPUTIRA NOGE, A SADA PONOVO CIJEPA MREŽE: Legendarni Batistuta pokazao kakav je majstor!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno jedan od najboljih igrača na svijetu godinama se mučio sa bolovima. Sada Gabrijel Batistuta ponovo može da igra fudbal.

Izvor: Twitter/SC_ESPN/printscreen

Legendarni argentinski napadač Gabrijel Omar Batistuta zaigrao je na revijalnoj utakmici koja je u Rosariju održana u čast Maksija Rodrigeza i njegovog odlaska u penziju. Na terenu su bili sve kultni fudbaleri, a jedan od pogodaka u trijumfu Njuelsa nad nekadašnjim reprezentativcima postigao je i Batigol!

Prije samo nekoliko godina ovo je bilo nezamislivo, jer je legendarni napadač molio doktore da mu amputiraju nogu! Po njegovim riječima, bolovi su bili takvi da je mokrio u gaće zato što nije mogao da se kontroliše. Prijatelju koji je lekar žalio se na strahovite bolove, a operacije koje je radio nisu davale dovoljno dobre rezultate - sve do 2019. godine kada su mu ugrađene proteze u skočne zglobove!

Zbog toga se sada osjeća kao nov čovjek, pa može da potrči, šutne i pogodi gol na revijalnom meču. U dresu Njuelsa koji je nosio na početku karijere Gabrijel Batistuta je bio precizan sa 11 metara i to fantastičnim udarcem koji golman verovatno ne bi odbranio čak ni da je pogodio pravu stranu. Pogledajte kako je to uradio:

Podsjećamo, Batistuta je kao igrač nosio dres Njuels Old Bojsa, Rivera, Boke, Fiorentine, Rome, Intera i Al-Arabija u kojem je završio bogatu karijeru. Bio je reprezentativac Argentine na čak 78 mečeva i postigao je 56 golova, a kada je bio u najboljoj formi bio je i među najboljim svetskim napadačima. Kako je bombardovao u slavnim danima možda najbolje pamte navijači Arsenala i golmani po Seriji A.