Rastanak!

PARTIZAN PRODAO NAJBOLJEG FUDBALERA! Bio najsvjetlija tačka crno-bijelih, sad ODLAZI iz Humske!

Autor Dušan Ninković

Napadač Rikardo Gomeš neće igrati za Partizan u narednoj sezoni.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Partizan prodao je svog najboljeg fudbalera, napadača Rikarda Gomeša! Crno-bijeli su odlučili da naprave korenitu promjenu u napadu pred početak nove sezone, a u sklopu toga je prihvaćena ponuda sa Bliskog Istoka, prenosi "Telegraf".

Od transfera napadača koji je bio najsvjetlija tačka u nedavno završenoj sezoni Partizan će zaraditi 1.500.000 evra, a uskoro će biti ozvaničen završetak kompletnog posla. Gomeš, koji je u Humskoj proveo dva mandata, preseliće se u Katar i ponovo se okušati na Bliskom Istoku gdje je već igrao nakon što je prvi put napustio crno-bijele.

Rikardo je u protekloj sezoni odigrao 48 mečeva u svim takmičenjima, postigao je 28 golova i upisao sedam asistencija, a sezonu u Superligi završio je kao najbolji strijelac. Iako je Partizan završio takmičenje tek na četvrtom mjestu, ubojiti golgeter je redovno tresao mreže rivala, što ga je i preporučilo za novi odlazak.

Rastanak Partizana i Rikarda Gomeša biće bolan za trenera Igora Duljaja, ali crno-bijeli sada imaju ogroman kapital za ulaganje u toku ljeta i pripreme za narednu sezonu. Pored obeštećenja koje stiže u Humsku, bitna stavka je i "ušteda" na plati napadača koji je bio najveći teret po klupsku kasu u prethodnoj sezoni.