Tragedija!

PREMINUO POZNATI FUDBALER (32): U Beogradu poslednji put nastupio za reprezentaciju!

Autor Dušan Ninković

Strašna vest stigla je iz Litvanije, a uzrok smrti Karolisa Čvedukasa i dalje nije poznat.

Izvor: MN Press

Tragična vest iz Litvanije, preminuo je fudbaler Karolis Čvedukas, dugogodišnji reprezentativac te baltičke zemlje! Informacije o njegovoj smrti saopštio je Fudbalski savez Litvanije, a za sada nije poznat uzrok smrti nekadašnjeg veznog igrača.

Čvedukas je tokom igračke karijere nastupao na mestu centralnog veznog fudbalera, a u dresu seniorskog tima Litvanije odigrao je 20 mečeva. Jedan od njih bio je protiv Srbije u Beogradu, kada je naša selekcija ubedljivo stigla do pobede. Tom prilikom je Čvedukas ušao na poluvremenu i zaradio javnu opomenu u nastavku meča, a Srbija stigla do pobede (4:1) golovima dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića, Luke Jovića i Adema Ljajića.

Ujedno, taj meč igran 2019. godine bio je i poslednji u nacionalnom timu za Karolisa Čvedukasa. "U ponedeljak ujutru, litvanska fudbalska zajednica je primila tragične vesti. Naš igrač i član nacionalnog tima, Karolis Čevdukas je iznenada umro. Litvanska fudbalska federacija u ime čitave zajednice želi da izrazi najdublje saučešće porodici i prijateljima preminulog u ovo teško vreme" piše na stranici Fudbalskog saveza Litvanije, u oproštajnoj poruci.

Što se tiče klupske karijere veznog fudbalera, Karolis je ponikao u Suduvi za koju je čak osam godina igrao u seniorskom timu. Jednu sezonu proveo je u RNK Splitu, a zatim je nastupao u Poljskoj, Litvaniji, Irskoj, na Malti i u Finskoj.