Potpisano!

FINALE LIGE ŠAMPIONA, PA POSAO U BOSNI I HERCEGOVINI! Rušio Siti, Borusiju i Milan, ali ovakav zadatak još nije imao!

Autor Dušan Ninković

Novi šef stručnog štaba u Širokom Brijegu je hrvatski trener Marijan Budimir.

Izvor: YouTube/HNK Hajduk Split/Printscreen

Samo nekoliko nedelja nakon što je predvodio svoj klub u finalu Lige šampiona, hrvatski stručnjak Marijan Budimir (42) dobio je posao u Bosni i Hercegovini. Dosadašnji trener omladinaca Hajduka iz Splita, sa kojima je napravio čudo u Evropi, sada sjeda na klupu Širokog Brijega!

Strateg koji je juniore Hajduka u tek završenoj sezoni senzacionalno odveo do finala omladinske Lige šampiona predstavljen je danas na Pecari, a rad u Širokom Brijegu predstavljaće mu prvi samostalni seniorski trenerski posao u karijeri.

Budimir je rođeni Splićanin i kao igrač ponikao je u Hajduku, iz kojeg se otisnuo u Udineze. U italijanskom klubu nije dobio priliku da se dokaže, posle čega je branio boje Publikuma, Vetre, Intera iz Zaprešića, Orkana Dugi Rat i Mladosti Položac prije nego što je 2014. godine okačio kopačke o klin. Trenersku karijeru počeo je u omladinskoj školi RNK Split, nakon čega je ponovo stigao u Hajduk, prvo kao trener mlađih selekcija, a onda i pomoćnik Siniši Oreščaninu, Zoranu Vuliću i Željku Kopiću u prvom timu.

Najveći rezultat u trenerskoj karijeri napravio je na klupi juniorske selekcije u nedavno završenoj sezoni. Sa omladincima Hajduka je eliminisao Šahtjor, Mančester siti, Borusiju Dortmund i Milan na putu do finala Lige šampiona, ali je holandski AZ Alkmar bio nepremostiva prepreka na putu do trofeja.

Sa svojim novim timom u narednoj sezoni neće igrati evropska takmičenja, pošto je Široki Brijeg završio na petoj poziciji u Premijer ligi BiH. Zbog toga će Budimiru zadatak biti da popravi učinak tima u narednom periodu i da se u sezoni koja slijedi izbori za kvalifikacije u nekom od evropskih takmičenja.