Skandal!

POZNATI FUDBALER DAVIO ROĐENU SESTRU (15)! Policija reagovala zbog UŽASA u Francuskoj!

Autor Dušan Ninković

Policija je uhapsila poznatog fudbalera u mjestu u kojem je odrastao, a gdje mu danas živi porodica.

Izvor: Profimedia/dpa/Soeren Stache

Poznati fudbaler Išak Belfodil (31), nekada veliki talenat Liona i Intera, uhapšen je zbog nasilja u porodici! Navodno, on je pokušao da udavi svoju rođenu sestru (15), zbog čega je morala da interveniše policija! Informaciju o voom slučaju prenijela je agencija "Frans Pres", ali za sada nema mnogo detalje o cijelom slučaju.

Po prvim informacijama, njih dvoje su imali raspravu koja je prerasla u fizički sukob, a tada je Belfodil djevojčicu uhvatio rukama za vrat. Sve se odigralo u predgrađu Pariza, a policija se brzo pojavila na licu mjesta i stavila lisice na ruke poznatog napadača.

Išak Belfodil je rođen u Alžiru, ali je kao dijete stigao u Francusku. Odrastao je u predgrađu Pariza u kojem mu porodica i danas živi, a tu je napravio i svoje prve fudbalske korake. Uslijedili su malo veći klubovi sve dok ga nije primijetio Lion, kroz čiju je akademiju stigao i do prvog tima. Kasnije je nosio dres italijanskih timova Bolonje, Parme, Intera i Livorna, zatim igrao u Kataru i Belgiji, pa u tri njemačka tima - Verderu, Hofenhajmu i Herti.

Trenutno je član Al-Garafe u Kataru, a već punu deceniju je reprezentativac alžira za koji je odigrao 17 mečeva i postigao dva gola. Svojevremeno je prošao kroz nekoliko mlađih kategorija francuske reprezentacije, ali očekivanja iz tinejdžerskih dana nije uspeo da opravda u seniorskom fudbalu.