BUKTI!

NIJE IMAO NI ZA PATIKE, CRTAO PO TABLI KAO PIKASO! Novi rat u fudbalu - Neško udario na Kosana: Šta pričaš!?

Autor Milutin Vujičić

Iako se sezona u Srbiji završila, van terena bukti rat Milorada Kosanovića i Neška Milovanovića.

Izvor: MN Press

Iskusni trener Srbije Milorad Kosanović preuzeo je krajem marta Mladost i dobio je otkaz posle samo tri utakmice i bio je veoma razočaran viđenim u Lučanima. "Pecnuo" je rukovodstvo kluba po odlasku, dok je nedavno poručio i da bi Mladost sigurno ispala iz Superlige samo da Kolubara nije kažnjena oduzimanjem bodova što je posebno zasmetalo prvom čoveku lučanskog kluba Nenadu Nešku Milovanoviću.

"Kakva Kolubara, šta priča taj čovek!? Uopšte se ne osećam prozvanim jer ne vidim ni sebe, ni našeg trenera Tomislava Sivića, ni Mladost u bilo kakvoj priči! Mladost je sve utakmice u sezoni igrala čisto, da čistije ne može da bude", rekao je Milovanović u izjavi za "Sportski žurnal".

"Cenio sam tog čoveka, ali, da ga nismo smenili, Mladost bi direktno ispala iz lige, ne bi ni baraž igrala. Veći nerad nisam sreo u životu! Možda on više zna fudbal od Nenada Milovanovića, ali, njega je vreme pregazilo... Zadnji bod je uzeo krajem prošlog veka iz vremena Pantelije.  Bruka i sramota šta čovek sebi može da dozvoli i na šta da padne. Došao je u Lučane, nije imao ni patike... Dvoje smo mu kupili! Sramota je da ni licencu nije obnovio! Nijedan klub nije dužan da treneru plaća licencu, valjda se svaki stručnjak edukuje za sebe?! Da li treba još da pričam?", kazao je Milovanović i dodao da se Kosanović uoči utakmice obraćao i igračima koje nije ni stavio u tim.

"Vodio je sastanke i uoči utakmice obraćao se igračima koje nije stavio u tim! `Ej, sastaviš tim i umesto starterima, obraćaš se 14. igraču! O čemu se radi tu!? Crtao je po tabli kao Pikaso, pita me igrač: 'Razumete li vi ovaj crtež?! Šta da mu odgovorim?", oštro je poručio direktor Mladosti.

Milovanović priznaje da su se ljudski pozdravili po rastanku, da bi posle toga u medijima čitao razne izjave u medijima koje mu se nisu dopale, opisavši ga kao "dežurnog kritičara Crvene zvezde, Partizana i reprezentacije". Za kraj, Milovanović je poručio svom bivšem treneru da se okane Mladosti i da troši novac koji je zaradio za 20 dana u Lučanima, zapitavši se zašto ga niko u Novom Sadu nije angažovao.