Fudbal

NAJLUĐE FUDBALSKO PRVENSTVO EVROPE! Ko je na kraju uopšte šampion? Bivši as Premijer lige dao gol za titulu u 94. minutu

Autor Mladen Šolak

Antverpen je osvojio titulu prvaka Belgije golom poznatog veterana u dubokoj nadoknadi vremena

Izvor: Profimedia

Belgijski veteran Tobi Aldervirld doneo je Antverpenu titulu golom u 94. minutu! Nekadašnji as Ajaksa, Atletiko Madrida i Totenhema vratio se prošlog leta u klub iz rodnog grada i učinio ga šampionom Župiler lige prvi put od 1957. I to u završnici sezone kakve nema ni u holivudskim filmovima. Za početak, pogledajte kako je dao gol u utakmici odluke protiv Genka i ispisao istoriju:

Belgijsko prvenstvo završeno je najdramatičnije na svetu, jer su sve utakmice konkurenata igrane istovremeno i šampion se menjao iz minuta u minut. U 88. minutu prvak je bio Union, u 89. minutu šampion je bio Genk, a onda je u 94. to ipak postao Antverpen. Trener novog prvaka Belgije je legendarni Holanđanin Mark van Bomel, koji je takođe 2022. preuzeo ekipu koja je prošle sezone završila na četvrtom mestu. Ovog leta njegov tim igraće u plej-ofu za Ligu šampiona, dok će drugoplasirani Genk u kvalifikacije od 2. kola. Union će ipak u plej-of za Ligu Evrope, a četvrtoplasirani Briž će u drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.