Drama!

NOVI SKANDAL U FUDBALU - OFK BEOGRAD VEĆ ŠAMPION? Prvenstvo nije završeno, ali jedan tim NEĆE da igra!

Autor Dušan Ninković

Slavni OFK Beograd se vraća u Prvu ligu Srbije, jer njihov protivnik ne dolazi na meč!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Liga Srbije,Beograd jedna je od najzanimljivijih u domaćem fudbalu ove sezone, a poslednje kolo šampionata obilježiće veliki skandal. Po najavama pojedinih beogradskih medija, ekipa BSK iz Borče neće otputovati na Karaburmu gdje treba da odigra meč sa OFK Beogradom, što znači da slavni klub bez borbe stiže do tri boda i šampionske titule u trećem rangu.

Ukoliko ekipa iz Borče ne odigra današnji meč, OFK će sa tri osvojena boda obezbediti plasman u Prvu ligu Srbije, a meč drugoplasiranog Zemuna sa prežaljenim Borcem iz Lazarevca neće imati nikakav takmičarski značaj. Ti miz Gornje varoši mogao je do poslednjeg kola da se nada remiju ili porazu OFK Beograda na Karaburmi, ali izostanak BSK-a sa tog meča otklanja dilemu koji će tim - od dva koji su trenutno bodovno poravnati - prvi protrčati kroz cilj.

Navodno, BSK iz Borče je odbio da igra meč poslednjeg kola nezadovoljan kaznama koje je Fudbalski savez Beograda nedavno podijelio. U Borči smatraju da je trebalo kazniti Radnički iz Obrenovca i Studentski grad, timove koji su im konkurenti za opstanak u trećeligaškom društvu. Ovako su BSK-u ostale samo teoretske šanse za opstanak - morali bi da pobijede na Karaburmi i da sačekaju kiks jednog od dva rivala. 

Ako se ne pojave na Omladinskom stadionu, odnosno odluče da ne prelaze Pančevački most i posjete desnu obalu Dunava, BSK iz Borče će sasvim sigurno ispasti iz lige. To znači da će se nekadašnji superligaš naredne sezone takmičiti u Prvoj Beogradskoj ligi, četvrtom rangu takmičenja.