Fudbal

PRODUŽECI U BUDIMPEŠTI!

Autor Mirela Ljumić

U toku je finale Lige Evrope između Sevilje i Rome, a pred nama je, nakon devedesetominutnih 1:1, još 30 minuta fudbala.

Izvor: Youtube/ AS Roma

Prva prilika na meču viđena je u 12. minutu. Dibala je sjajnim potezom izbacio 2 igrača i uposlio Čelika koji je poslao povratnu loptu na penal, odakle je Spinacola iz izgledne situacije šutirao pravo u Bono.

Nakon toga viđena je borba na sredini terena, u kojoj je uglavnom bila uspješnija Roma. Jaču duel igru Rimljani su krunisali u 34. minutu. Manćini je nakon brzo izvedenog prekida sjajnim pasom sjajno uposlio Dibalu, a ovaj u svom stilu pogodio suprotan ugao za delirijum na tribinama.

Španci su uspjeli da se oporave do kraja poluvremena - najprije je Fernando u 43. minutu sa peterca prebacio gol glavom, a onda je u dubokoj nadoknadi vemena Rakitić fenomenalnim udarcem sa 25 metara uzdrmao stativu.

U drugi dio igre Sevilja je ušla znatno odlučije i bolje, a za to su zaslužna i dvije izmjene na startu nastavka, odnosno ulazak Lamele i Susa. Nagrada je stigla već u 55. minutu. Nakon oštrog centaršuta Navasa lopta je nesretno pogodila Manćinija i odbila se u nebranjeni dio gola Ruija Patrisija.

U 68. minutu igru je napustio Paulo Dibala, te se već tada dalo pretpostaviti da će se ekipa Žozea Murinja opredijeliti za defanzivniji pristup.

75. minut i loša odluka Entoni Tejlora - nakon čistog starta Rožera Ibanjeza Englez je pokazao na bijelu tačku, ali se ubrzo, uz pomoć asistencije iz VAR sobe, ispravio.

U 81. minutu Roma je tražila penal zbog igre rukom Fernanda, ali do jedanesterca nije došlo. Samo minut kasnije velika šansa za Belotija kojem je sjajno asistirao Pelegrini, ali je volej Italijana maestralno odbranio Bono.

Svoju šansu imao je i Jusuf En Nesiri, kada je u 92. minutu na centaršut Susa glavom iz teške pozicije šutirao malo preko gola.

Poslednja situacija vrijedna pomena desila se u 95. minutu, kada je Fernando sa distance gađao pored gola.