Fudbal

OTKUCAVA BOMBA - BENZEMA VEČERAS NAPUŠTA REAL MADRID: Plaćaju mu 100 MILONA godišnje, evo kako mu stoji novi dres!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Navodno je pitanje sata kada će velikan svjetskog fudbala otići, poslije čak 14 godina!

Izvor: Profimedia

Slavni centarfor Karim Benzema (35) napušta Real Madrid i odlazi u Saudijsku Arabiju, gdje će igrati za Al-Itihad! Tu vest ekskluzivno je objavio španski "AS" u srijedu uveče, objasnivši da su pregovori odmakli i da je ozvaničenje dogovora pitanje sata.

"Izvori bliski arapskom klubu uveravaju da je dogovor skoro gotov i da ako bude potpisan, Benzema će zarađivati više od 100 miliona godišnje!". Ako se ovaj transfer dogodi, Benzema će napustiti Real kao petostruki prvak Evrope, četvorostruki prvak Španije, osvajač Zlatne lopte i strijelac čak 353 golova na 647 utakmica za "kraljevski klub". Povrh toga, on je sa 165 asistencija najuspješniji prema tom kriterijumu u istoriji kluba.

Prema pisanju "Asa", Benzema je već stupio u kontakt sa Kristijanom Ronaldom i raspitivao se o kvalitetu života u Saudijskoj Arabiji, kao i o nivou tamošnje fudbalske lige. Za razliku od Ronaldovog Al-Nasra, Benzemin Al-Itihad uspešno je završio sezonu osvojivši titulu, čime se kvalifikovao za Ligu šampiona Azije. Njegov novi klub već je objavio i montažu Benzeme u Itihadovom dresu, pogledajte kako izgleda:

Benzema je stigao u Real 2009. godine iz matičnog Liona, u kojem je trenirao od 1997. godine. Put na koji je krenuo tada, kao desetogodišnjak, pretvorio je iz godine u godinu u zlatnu karijeru, zaokruženu osvajanjem Zlatne lopte za 2022. Prošlog proljeća on je bio apsolutni heroj Realovog osvajanja Lige šampiona, u kojoj je Benzema znao samo za pobede i za velike stvari. Njegovog odlazak sa Bernabeua sigurno će označiti početak nove ere "kraljevskog kluba", u kojem će po svemu sudeći i dalje ostati Luka Modrić, kao i Toni Kros, kao istaknuti članovi generacije koja je osvojila sve - i to čak pet puta.

Što se tiče sezone na izmaku, iako nije uspio da osvoji velike trofeje, jer je Barselona prvak Primere, a u finalu Lige šampiona su Mančestester siti i Inter, Benzema je našao način da se oprosti od "El Klasika". Barsi je dao tri gola na svom oproštaju na Nou Kampu.