Bravo!

ČEKA PIKSIJEV POZIV I NASTUP ZA SRBIJU, A U KLUBU JE POSTAO LEGENDA: Srbin dve sezone NAJBOLJI golman prvenstva!

Autor Dušan Ninković

Talentovani čuvar mreže čeka da postane reprezentativac Srbije i brani u fantastičnoj formi.

Izvor: Profimedia

Fudbalski savez Srbije i dalje vodi pravnu borbu da talentovani golman Vladan Kovačević postao reprezentativac i stavi se na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću, a dok se to ne desi, rođeni Banjalučanin "bere" priznanja na individualnom nivou. On je i ove sezone proglašen za najboljeg čuvara mreže u poljskoj Ekstraklasi i tako odbranio titulu iz prošle sezone!

Kovačević je tokom sezone bio impresivan između stativa Rakova, koji je stigao do prve šampionske titule u klupskoj istoriji. Te partije nisu prošle neprimećeno - interesovanje postoji sa raznih krajeva Evrope, a i Poljaci su uvideli ko je najbolji čuvar mreže u njihovoj ligi.

Nekadašnjem golmanu Željezničara iz Banjaluke, Sarajeva i Slobode iz Mrkonjić Grada ovo je drugo priznanje. Već dve sezone u nizu najbolji je golman poljskog šampionata, a nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da ga vidimo i u dresu Srbije. On je trebalo da bude deo tima još na prethodnom okupljanju, ali zbog problema sa promenom nacionalnog tima nije mogao da se odazove selektoru Stojkoviću.

Podsćeamo, Kovačević je na početku karijere nekoliko puta dobijao pozive za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine - čiji su ga navijači kasnije vređali, ali nikada nije branio za tu reprezentaciju. Zbog toga ga Piksi vidi kao idealnog naslednika Marka Dmitrovića u nacionalnom timu, ali i kao dugoročno rešenje među stativama, uz Vanju Milinković-Savića i Predraga Rajkovića.