POGLEDAJTE!

HAOS! TADIĆEV SAIGRAČ TUKAO NAVIJAČA POSLE MEČA: KAD JE ČUO ŠTA JE DOBACIO NASRNUO NA NJEGA! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nezvanično, Stiven Berghujs je napao navijača Ajaksa zbog rasističkih povika.

Izvor: twitter/screenshot/@ZachLowy

Fudbaleri Ajaksa su na neslavan način završili sezonu pošto ih je Tvente poijbedio 3:1 i tako i zvanično "poslao" u Ligu Evrope, a nakon susreta u Enshedeu došlo je do velikog incidenta. Jedan od najboljih igrača "kopljanika" Stiven Berghujs snimljen je kako udara pesnicom jednog navijača Tventea neposredno prije ulaska u klupski autobus i jasno je da će Fudbalski savez Holandije hitno sprovesti istragu.

Dok se kretao ka autobusu, navijači Tventea su stajali uz ogradu i jedan od njih je pokušao da isprovocira Berghujsa, na šta igrač Ajaksa nije ostao imun. Prišao mu je, odgovorio, a onda nasrnuo na njega, posle čega se umiješalo obezbjeđenje i sprečilo veći incident, ako je to ikako moguće i bilo posle udarca.

Nezvanične informacije govore da je razlog zbog kog je Berghujs reagovao bilo vrijeđanje njegovog saigrača Brajana Brobija na rasnoj osnovi, o čemu će se više znati kada se otvori istraga.

Podsetimo, holandski fudbal ove sezone i te kako ima problema sa huliganizmom tako da smo viđali da se utakmice prekidaju zbog velikog divljanja navijača, dok situacija izgleda nije ništa bolja ni kada se utakmica završi jer su navijači preblizu igračima i mogu da ih slobodno vređaju, provociraju... Sve dok nekome od njih "ne pukne film", kao što je to bio slučaj sa Berghujsom sa kojim će na ovu temu sigurno razgovarati i kapiten Dušan Tadić.