BURA!

JE L' TI NAS UCENJUJEŠ? MOŽEŠ DA IDEŠ IZ KLUBA! Barselona pobesnela na fudbalera, odmah mu pokazali izlaz!

Autor Milutin Vujičić

Ne želi da igra na mestu desnog beka i zbog toga je napravio velike probleme Ćaviju.

Izvor: Profimedia/Felipe Mondino

Francuski fudbaler Žil Kunde napravio je letos skandal svom klubu Sevilji tako što je odugovlačio oko prelaska u Čelsi i sve je "sabotirao" kako bi došlo do transfera u Barselonu koja je nudila manje novca. Na kraju je u tome uspeo, ali već posle samo jedne sezone na "Nou Kampu" mogao bi da ode i to nakon što je počeo da ucenjuje Barselonu, a nikome u klubu ne pada na pamet da trpi takvo ponašanje.

Kunde je besan jer je čitave sezone igrao desnog beka, iako je po vokaciji štoper, tako da je uslovio rukovodstvo i trenera Ćavija da tako nešto neće dozvoliti od leta. Kada je ispričao ovo - očekivao je da će ga poslušati i umiriti rečima da će se vratiti na mesto štopera, ali umesto toga su mu rekli da ako mu se ne sviđa može i da ide.

Nadaju se da bi mogli da dobiju oko 90 miliona evra, što je skoro duplo više nego što su ga letos platili, a sigurno će biti na ceni s obzirom na to da je Barselona imala najbolju odbranu u Evropi ove sezone i da je bio jedan od ključnih igrača na putu ka šampionskoj tituli. Fudbaler koji će na jesen proslaviti 25. rođendan, ove sezone je odigrao 27 mečeva u La Ligi i na njima je upisao gol i tri asistencije.

Barselona je već angažovala Injiga Martineza iz Bilbaoa, koji dolazi kao slobodan agent i pojačaće konkurenciju na mestu štopera, što je još jedan signal Kundeu da će ostati desni bek, pošto nema nikakvih najava da će doći do prekomponovanja zadnje linije.

Štaviše, ako Kunde ode, tada će Barselona dovesti novog desnog beka i to će po svoj prilici biti Huan Fojt iz Viljareala. Znaju da nije u ovom trenutku bolji od Francuza, ali ucene preko agenta ne žele da slušaju.