Fudbal

DRAMA U LIVERPULU, VELIKANI IGRALI PO 100 MINUTA: Jednima pobjegla Liga šampiona, drugima se ovo nije desilo u istoriji!

Autor Nikola Lalović

Liverpul i Everton imaju košmarne sezone, a iako je Evertonu remi više značio nego Liverpulu, i oni su u problemu!

Izvor: Profimedia

Dok je Aleksandar Mitrović terorisao Kristal Palas, u Liverpulu su tugovali! Ni jedan ni drugi klub iz ovog grada nisu uspjeli da pobijede u pretposlednjem kolu Premijer lige uprkos tome što su na oba njihova meča sudije pokazale na deset minuta nadoknade! 

Everton je bio ivici ispadanja iz Premijer lige pošto su gubili sa 1:0 od Vulverhemptona u 90. minutu svog gostovanja na "Molinjuu". Ipak, kada je sudija pokazao 10 minuta nadoknade, probudila se nada i na kraju je u 99. minutu izjednačio Jeri Mina! Ovo je Everton ostavilo iznad crte i zone ispadanja jer sada tim Šona Dajša ima 33 boda, dva više od Lidsa i tri više od Lestera koji još nisu odigrali svoje mečeve ovog kola.

Liverpul je sa druge strane jurio Ligu šampiona i posle 1:1 sa Aston Vilom je nije stigao!

Ovaj kiks Liverpula iskoristio je Mančester junajted koji je u tesnom meču uspio da jednim golom praktično dođe do Lige šampiona. "Crveni đavoli" su pogotkom Kazemira u devetom minutu uspjeli da dođu do tri boda koja su ih praktično odvela u Ligu šampiona!

Pomenuti Mitrović je postigao dva gola u meču Fulama i Kristal Palasa, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da pobijedi jer je pogocima Odsona Eduara i Džoela Vorda Palas uspio da dođe do boda. U prvom meču dana Totenhem je nastavio da tone pa je tako posle nevjerovatnog pogotka Harija Kejna na kraju Brentford pogocima u drugom poluvremenu preokrenuo i pobijedio sa 3:1. Prva dva gola bila su delo Mbeuma, a za treći je bio zadužen Visa.