Počivajte u miru

TRAGEDIJA - TRENER POGINUO, FUDBALERI POVREĐENI U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Krenuli na meč, a onda skrenuli u jarak!

Autor Nikola Lalović

Jako tužne vijesti dolaze iz Francuske.

Izvor: Rina

Tragedija je zadesila francuski fudbal pošto se na putu ka utakmici mini bus koji je prevozio omladince kluba l'Avenit Fut Lozere sudario sa drugim mini busom i u tom saobraćajnoj nesreći poginuo je jedan čovjek, a 11 je ozbiljno povrijeđeno. 

Preminuli čovjek je prema pisanju francuskih medija 26-godišnji trener tima koji je vozio mini bus i ime mu je Antonin, dok su među 11 povređenih i dvojica mladih fudbalera starosti 13 godina. 

"Mi smo u šoku, cio sport u Lozeru je u žalosti. Dobili smo mnogo poruka podrđke od naših fudbaera, košarkaša i rukometaša", rekao je predsjednik kluba Fabijan Bernar, pa progovorio o preminulom preminulom treneru: "On je bio u klubu od 2020. godine. Bio je strastven i popularan, volio je fudbal. Najbolja počast koju mu možemo odati je da se vratimo na teren. Nosićemo crnu traku na dresu u narednim utakmicama i održaćemo minut ćutanja", zaključio je on. 

Nesreća se desila u nedelju 14. maja oko 20 časova po lokalnom vremenu kada su se sudarila dva mini busa u La Lubijeru blizu Rodeza, a najveći dio povređenih su 13-godišnjaci. Sve je počelo kada je jedno od vozia skrenulo ka jarku i izgubilo kontrolu, a pokrenuta je istraga zaštpo se to desilo. Vatrogasci su jednog od povređenih mališana morali da izvuku iz vozila jer je neko vreme bio zarobljen.